Ce afecțiuni poate ascunde nevoia de a merge des la toaletă

urinări frecvente

Urinări frecvente? Ce afecțiuni poate ascunde nevoia de a merge des la toaletă

Cistită interstițială

O afecțiune dureroasă a vezicii urinare, cistita interstițială este o formă cronică de cistită. Nu întâmplător, boala este numită și sindrom al vezicii dureroase. Se manifestă prin durere pelvină și senzația de presiune asupra vezicii urinare.

Infecție urinară

Când bacteriile care provin din intestine pătrund la nivelul vezicii urinare, la uretră, uretere (care fac legătura între uretră și vezica urinară) sau rinichi se intalează o afecțiune numită infecție urinară. Ca răspuns la infecție, la nivelul vezicii urinare apare o inflamație care provoacă dureri, dar și senzația că trebuie să urinezi. Prezintă-te la medicul de familie sau la un urolog pentru un control și pentru a primi un tratament cu antibiotic.

Diabet zaharat

Atât diabetul de tip 1, cât și diabetul de tip 2 îți pot da urinări frecvente. Nivelul crescut de glucoză din sânge provoacă rinichii să funcționeze intens. O cantitate de glucoză este eliminată prin urină, de aici necesitatea de a merge des la toaletă. Testele de sânge îți pot arăta dacă este într-adevăr nevoie de un tratament pentru diabet sau este vorba despre o altă cauză.

Fibrom urterin

Una dintre tipurile frecvente de tumoare benignă apărută la femeile aflate în perioada fertilă este fibromul uterin. Se manifestă prin formarea unor tumori sferice în peretele uterin. Când o tumoare se mărește, își face simțită prezența și prin nevoia de a urina mai des decât de obicei, deoarece tumoarea pune presiune pe vezica urinară. Un fibrom uterin poate cauza și sângerare, menstruații dureroase, contacte sexuale dureroase, infertilitate.

Enurezisul nocturn

Udarea patului în timpul nopții, numită enurezis nocturn, constă în scăparea involuntară de urină în timpul somnului. Udarea patului este un lucru foarte obișnuit la sugari și copiii mici, dar este considerat o problema când apare la băieți peste 6 ani sau la fetițe peste 5 ani. Enurezisul afectează 15-20% din populația de 5 ani, 7% din cei de vârsta de 7 ani și 1-2% dintre adolescenți și adulți.

Citește și alte articole:

Remedii eficiente pentru infecţiile urinare

Retenţia de urină

Curățarea rinichilor în mod natural

10 teste de sănătate pe care orice femeie de peste 40 de ani trebuie să le facă