Cum să faci unt de nuci

unt de nuci doftoria

Unt de nuci

Indiferent dacă vă place untul de arahide, untul de nucă, untul de migdale, untul de fistic sau untul de caju, putem fi de acord că untul de nuci este delicios și scump. Este grozav la toast sau pe pâine prăjită, cu înghețata, sau în prăjituri.

Odată ce vei învăța să faci unt de nucă, vei fi șocat cât de simplu este. Indiferent dacă alegi să faci unt dintr-un singur tip de nucă sau o combinație de mai multe tipuri de nuci, metoda de bază este aceeași: nuci + procesor de alimente (robot sau blender). Iată cum să faceți acest lucru, astfel încât să nu fiți nevoiți să îl cumpărați.

1. Alegeți tipul de nuci

Puteți face unt de nucă din orice fel de nuci doriți – migdale, arahide, alune, pecan, fistic, caju, sau nuci – toate sunt minunate, și puteți încerca, de asemenea, o combinație de mai multe soiuri. Asigurați-vă că ați cumpărat nuci de bună calitate și dacă le cumpărați la vrac ele vor fi mai ieftine în acest fel (să nu fie râncede). Păstrați-le în congelator pentru a le menține proaspete. Două cupe de nuci vor face o șarjă de 1 cupă de unt.

2. Prăjiți sau coaceți nucile

Pentru cea mai bună aromă, prăjiți-le puțin înainte de a face untul. Împrăștiați-le pe tavă într-un singur strat pe o hârtie de copt și coaceți-le la 150 ° C până când acestea sunt parfumate și maro auriu, 10-15 minute în funcție de nuci. Verificați des pentru a nu le arde. Transferați-le calde de pe hârtia de copt într-un castron larg pentru a se răci – dacă rămân pe foaia de coacere, s-ar putea să se fi ars putin (dacă ați prăjit alunele cu coaja, mai întâi frecați nucile cu un prosop de bucătărie curat pentru a elimina coaja). Lăsați nucile să se răcească complet.

3. Textura nucilor

Puneți nucile răcite într-un robot de bucătărie la viteză mare sau mică în funcție de textura dvs. preferată (dacă preferați un unt de nucă cu textura crocantă, amestecați nucile doar până când acestea au fost mărunțite, apoi scoateți și rezervați o lingură mare de nuci tăiate). Continuați să mixați restul până când se eliberează uleiul din nuci și se formează o pastă cremoasă netedă, aproximativ 5 minute.

4. Adăugarea ingredientelor opționale

Dacă vrei să rămâi la un unt simplu, rustic, atunci ai terminat! Dar dacă doriți un unt de nuci mai cremos, adăugați ulei de rapiță sau de arahide (sau alt ulei după gustul dvs.) cu lingura și procesați până ajungeți la consistența dorită (aproximativ 1-2 linguri ulei pentru 2 căni de nuci).

5. Adaugați aromă – dacă doriți

În această etapă, puteți, de asemenea, aroma untul de nucă. Un vârf de sare este o necesitate de bază. Pentru îndulcire, puteți adăuga un pic de miere sau de sirop de arțar (sau pentru o abordare mai subtilă, doar o atingere de extract de vanilie). Pentru o aromă și mai puternică, adăugați o picătură de pudră de cacao sau scorțișoară. Când sunteți mulțumit de gust și de textură, transferați untul de nucă într-un borcan sau într-un recipient din sticlă cu capac.

6. Păstrare

Păstrați untul de nucă într-un recipient etanș (un borcan de sticlă mic este deosebit de frumos) în frigider timp de până la o lună. Și acum că știi cum să faci unt de nuci, nu te vei mai întoarce niciodată la borcanele procesate, pline de conservanți și zahăr din supermarket-uri.