De ce e bine să bei un pahar cu apă pe stomacul gol

Un pahar cu apă pe stomacul gol

Un pahar cu apă pe stomacul gol?

Probabil că ai auzit de foarte multe ori că este sănătos să bei multă apă, mai ales pe stomacul gol. Și, pentru ca organismul să se bucure de beneficiile multiple pe care le oferă apa, ea trebuie băută într-o cantitate de cel puțin 2 litri pe zi.

Pe de o parte,există oameni care trebuie să urmeze acest ritual și să bea foarte multă apă din motive religioase dar alții contestă acest obicei. În schimb, unele persoane uită să bea apă sau, dacă o fac, beau foarte puțină într-o zi.

Apa este considerată cel mai bun cadou de la natură, care nu are niciun efect advers și este naturală. Este singura resursă lichidă care poate fi băută fără griji. De aceea,este recomandat ca încă de dimineață să se bea 1 pahar cu apă, ajungând la 8 pahare pe parcursul unei zile.

Apa băută pe stomacul gol dimineața ajută foarte mult:

Rehidratează organismul

Corpul se deshidratează în timpul orelor în care dormim. Așadar, în momentul în care ne trezim și bem apă, întregul organism este hidratat, te simți fresh și plină de energie.

Elimină toxinele acumulate în corp

Toxinele se acumulează în timpul nopții, de aceea ele trebuie eliminate dimineața. Cea care ajută este apa, pe care trebuie s-o bei imediat după te-ai ridicat din pat. Prin acest mod este menținută starea de sănătate.

Combate constipația

Una dintre cauzele constipației este deshidratarea. Prin băutul de apă dimineața ajuți la combaterea constipației și stimulezi mișcările intestinale.

Stimulezi metabolismul

Dacă bei apă dimineața devreme stimulezi metabolismul și crești nivelul de energie, care te va ajuta să reziști întreaga zi.

Slăbești

Mai multe studii au arătat că dacă bei apă dimineața pe stomacul gol reușești să slăbești și să-ți menții silueta.

Îmbunătățește digestia

Lipsa apei în organism este cauza majoră a indigestiei. Atunci când bei un pahar cu apă pe stomacul gol dimineața îmbunătățești digestia.

Previi arderile

Băutul de apă dimineața ajută la scăderea nivelului de acid din stomac și previne arderile.

Stimulezi activitatea cerebrală

Atunci când organismul este deshidratat, creierul nu mai funcționează la fel de bine. De aceea, trebuie băut un pahar cu apă dimineața, pe stomacul gol, pentru a stimula activitatea creierului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Terapii bazate pe apă! Puterea apei!

7 beneficii ale consumului de apă alcalină

Deshidratare: 5 semne că aveți nevoie de mai multă apă

Care sunt cele mai bune momente ale zilei în care să bei apă

Ce se întâmplă dacă bei 3 litri de apă zilnic pentru 4 săptămâni