Uleiul de floarea soarelui: 7 avantaje pentru piele

uleiul de floarea soarelui doftoria

Uleiul de floarea soarelui este un mod natural și sănătos de menținere a pielii, datorită proprietăților sale emoliente. Bogat în substanțe nutritive și antioxidanți, se dovedește a fi eficient împotriva acneei, eczemelor, inflamațiilor, înroșirea generală și iritarea pielii.

1. Este bogat în betacaroten. Uleiul de floarea soarelui este o sursă excelentă de betacaroten. Consumul acestui compus face pielea mai puțin sensibilă la soare. Antioxidanții din acesta neutralizează radicalii liberi care penetrează pielea, provocând arsuri solare și alte tipuri de leziuni la soare, cum ar fi cancerul de piele.

2. Este eficient în hidratare. Datorită proprietăților emoliente, uleiul de floarea soarelui ajută pielea să își păstreze umiditatea. Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit în îngrijirea zilnică a pielii. Utilizarea uleiului de floarea soarelui ca loțiune pe pielea sugarilor prematuri acționează ca o barieră protectoare și masarea acestora cu acest ulei ajută la reducerea infecției pielii cu aproape 14%.

3. Reduce semnele premature ale îmbătrânirii. Expunerea la radicalii liberi și lumina soarelui crește rata de îmbătrânire a pielii, provocând apariția ridurilor și a liniilor fine la o vârstă fragedă. Proprietățile antioxidante ale uleiului de floarea soarelui ajută la prevenirea semnelor premature de îmbătrânire.

4. Contribuie la sănătatea pielii. Uleiul de floarea soarelui este extrem de ridicat în vitamina E în comparație cu alte produse de îngrijire a pielii cum ar fi uleiul de migdale sau untul de shea. Vitamina E îmbunătățește aspectul și sănătatea pielii prin prevenirea cicatrizării și a netezirii ridurilor existente.

5. Un tratament eficient pentru pielea uscată. Fiind emolient natural, uleiul de floarea soarelui îmbunătățește capacitatea de reținere a umezelii pielii și este benefic pentru persoanele cu pielea uscată, deshidratată sau sensibilă. Un amestec de floarea soarelui și ulei de ricin este eficient pentru a face pielea suplă și pentru a elimina celulele moarte și impuritățile.

6. Combate acneea. Uleiul de floarea soarelui este bogat în vitaminele A, C și D și carotenoide sănătoase și ceruri care formează o barieră protectoare pe piele. Acest tip de ulei este eficient în tratamentul acneei.

7. Bun pentru îngrijirea ochilor și a pielii. Uleiul de semințe de floarea soarelui este un ulei de o calitate fină și este foarte potrivit pentru îngrijirea ochilor și a pielii. Este potrivit pentru pielea normală și uscată și este din ce în ce mai folosit în aromoterapie din cauza mirosului său ușor.