Ulei esenţial de rozmarin: proprietăţi şi beneficii

Ulei esenţial de rozmarin

Ulei esenţial de rozmarin

Unul dintre cele mai populare uleiuri eterice pentru aromaterapie, uleiul esenţial de rozmarin, este extras din florile plantei veşnic verde, care este originară din regiunea mediteraneană.

Uleiul de rozmarin a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri, atât pentru ​​gătit, cât și pentru proprietățile sale terapeutice şi este, de asemenea, bine cunoscut pentru capacitatea sa de a simula creierul.

Ulei esenţial de rozmarin: Ameliorează durerea

Durerile muşchilor şi ale articulaţiilor pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de rozmarin. Trebuie doar să masezi zonele cu probleme. De asemenea,poate fi adăugat în apă, atunci când faci o baie caldă, pentru a calma durerile.

Ajută la îmbunătățirea memoriei

Unul dintre minunatele beneficii ale uleiului esenţial de rozmarin este că poate îmbunătăți memoria. Savanții greci foloseau acest ulei pentru a stimula creierul.

Ulei esenţial de rozmarin: Te poate scăpa de problemele digestive

Uleiul esenţial de rozmarin poate fi folosit pentru ameliorarea indigestie, a crampelor stomacale şi contra balonării. De altfel, cercetările au arătat că acesta este bun şi la detoxifierea ficatului și la reglarea producţiei bilei.

Reduce congestia nazală

Mirosul de ulei esenţial de rozmarin este excelent pentru reducerea congestiei nazale, atunci când eşti răcită, și poate fi, de asemenea, utilizat ca tratament pentru alergii şi gât inflamat. Uleiul are proprietăți antispastice, astfel încât poate fi folosit ca adjuvant în tratarea astmului bronşic.

Ulei esenţial de rozmarin: Ajută sistemul imunitar

Uleiul esenţial de rozmarin este adesea folosit în aromoterapie pentru stimularea sistemului imunitar. Acesta activează antioxidanţii şi scade producţia de cortizol. Se poate folosi fie direct pe piele, fie se poate inhala.

Poate fi adăugat în apa de gură

Fiind un dezinfectant natural şi antiseptic, uleiul de rozmarin poate fi adăugat în apa de gură pentru a proteja gingiile și dinții. Are proprietăţi antibacteriene și astringente, putând ajuta la rezolvarea problemelor dentare, inclusiv a respiraţiei urât mirositoare și a cariilor.

Ulei esenţial de rozmarin: Reduce stresul

Inhalarea de ulei esenţial de rozmarin reduce nivelul hormonilor de stres, al cortizolului, în sânge. Aceasta are un efect calmant și reduce efectele negative pe care stresul le poate avea asupra organismului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Rozmarinul: beneficii terapeutice

Ceai de Rozmarin: întărește sistemul imunitar

Tratamente naturiste cu rozmarin (nevralgii, contuzii, memorie, oase, dureri articulare, astenie etc.)