Cum să faci ulei de usturoi: remedii și moduri de a-l folosi

Ulei de usturoi doftoria

Ulei de usturoi:

Usturoiul, știut științific ca Allium satvium, este o rudă a familiei de ceapă și unul dintre ingredientele cele mai frecvent utilizate pe tot globul. Usturoiul este recunoscut pentru beneficiile culinare prin aroma sa distinctă, cât și pentru o multitudine de beneficii medicale. Două dintre cele mai benefice componente ale usturoiului sunt sulfatul de allicină și dialil, care sunt compuși sulfuroși, care au un caracter antibacterian și antifungic. Usturoiul este recunoscut universal pentru beneficiile sale de îmbunătățire a sănătății: sprijinirea sistemelor circulatorii și digestive, stimularea sistemului imunitar, scăderea tensiunii arteriale și combaterea bolilor de inimă, chiar ajută la eliminarea toxinelor. Usturoiul poate fi consumat în mai multe forme sau chiar făcut ulei. Uleiul de usturoi a dovedit că reduce riscul bolilor cardiovasculare prin reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului ridicat. Dar poate fi folosit ca remediu pentru o mulțime de probleme obișnuite de zi cu zi.

Modalități de a folosi uleiul de usturoi

1. Tratamentul acneei

Uleiul de usturoi poate servi ca un important remediu pentru tratarea acneei. Usturoiul contine seleniu, allicina, vitamina C, cupru si zinc, toate acestea avantajând sănătatea pielii. Zincul are în special capacitatea de a controla producția de sebum, care contribuie în mod semnificativ la acnee. Proprietățile antiinflamatorii ale usturoiului relaxează pielea. Combinați doar câteva picături de ulei de usturoi cu o mâna de argila. Aplicați pasta netedă pe fața dumneavoastră. Lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute și clătiți-o cu apă rece.

2. Imunitate 

Uleiul de usturoi este antibiotic natural și poate fi utilizat pentru a trata răceala și tusea. În special, în India, uleiul de usturoi a fost folosit mult timp pentru a trata infecțiile și febra. Bogat în substanțe nutritive care favorizează imunitatea, cum ar fi vitaminele C, B1 și B6, alicina, fierul și fosforul, uleiul de usturoi este un remediu excelent pentru creșterea sănătății.

3. Ameliorează infecția urechilor

Uleiul de usturoi pentru infecții ale urechii este un alt remediu tradițional pe care mamele și bunica le-ar garanta. Și au și un motiv bun pentru asta. Proprietățile puternice antibacteriene și antiseptice luptă împotriva infecțiilor bacteriene, în același timp ușurând durerea cauzată de infecție. Se amestecă câteva picături de ulei de usturoi cu câteva picături de ulei de măsline și se încălzește la căldură scăzută. Lăsați-o să se răcească și depozitați preparatul într-o sticlă mică. Îmbiba cu atenție bumbacul (vata) în ulei, doar puțin, sau poți, de asemenea, să stropești câteva picături pe bumbac și să-l așezi în urechi pentru ceva vreme. Scoateți bilele de bumbac imediat dacă durerea persistă sau se agravează infecția.

4. Combate țânțarii 

Majoritatea spray-urilor de pe piață nu reușesc să-și facă treaba eficient, motiv pentru care este cel mai bine să-ți faci propriul tampon natural împotriva țânțarilor. Ai nevoie de doar câteva picături de ulei de usturoi și un tampon de bumbac. Aplicați tamponul de bumbac cu uleiul de usturoi pe piele și umblați liber fără frica de țânțari. Uleiul de usturoi funcționează foarte bine pentru a menține țânțarii departe datorită mirosului său. Puteți, de asemenea, sa pulverizați în jur pentru a îndepărta țânțarii. Este recomandat un test de pe piele pentru a evita orice reacție alergică.

5. Ameliorează durerea de dinți

Durerile de dinți pot fi destul de urâte. Nu poți mânca nimic din cauza durerii care refuză să dispară. Aici din nou uleiul de usturoi poate ajuta. Compusul activ allicin ajută la reducerea durerii și inflamației dintelui. Puneți câteva picături de ulei de usturoi pe o bila de bumbac și apăsați-l în zona afectată timp de aproximativ 15-20 de minute. Acest lucru ar trebui să vă ușureze durerea.

6. Previne pierderea părului

Bogat în sulf, vitamina E, vitamina C, vitamina B6 și vitamina B1, uleiul de usturoi nu numai că poate preveni căderea părului și vătămarea acestuia, dar și întărește rădăcinile și foliculii de păr, stimulând creșterea mai rapidă a părului. Masarea regulată a părului și a scalpului cu ulei de usturoi poate îmbunătăți circulația sângelui în zona scalpului, stimulând în continuare sănătatea părului,  împiedicând deteriorarea și pierderea părului. Pentru cel mai bun rezultat, masați părul și scalpul cu ulei de usturoi și lăsați-l peste noapte. Clătiți-l cu șampon ușor și apă a doua zi.

7. Tratamentul mătreții

Mătreața nu este altceva decât descuamarea scalpului care se desprinde datorită inflamației sub scalp. Uleiul de usturoi, cu proprietăți antiinflamatorii ridicate și sulf, ajuta la calmarea pielii inflamate și previne mâncărimea cauzata de mătreața. Masați scalpul bine cu ulei de usturoi. Lăsați-l peste noapte și clătiți-l cu apă rece și șampon în ziua următoare.

8. Tratamentul afecțiunilor cutanate cu mâncărime

Uleiul de usturoi poate fi aplicat pe piele pentru a trata o multitudine de afecțiuni ale pielii. Datorită proprietăților sale anti-fungice ridicate, infecțiile fungice, microbii și bacteriile pot fi ținute sub control. Infecțiile fungice ale picioarelor pot fi, de asemenea, tratate cu ulei de usturoi. Inmoaie-ți picioarele în ligheanul cu apă caldă și usturoi zdrobit pentru a scăpa de infecție.

Pentru proprietățile sale antiinflamatoare, poate scuti, de asemenea, psoriazisul de pe piele. Psoriazisul este o afecțiune în care celulele pielii se combină și formează descuamare și mâncărime, pete uscate pe piele. Doar curățați și frecați puțin ulei de usturoi pe zonele afectate și vedeți rezultatul.

9. Pesticid natural pentru dăunătorii din grădină

Protejați-vă plantele iubite de dăunătorii din grădină cu ajutorul uleiului de usturoi. Dăunătorii de grădină nu pot suporta mirosul de usturoi. Incearcă să faci un pesticid natural, combinând ulei de usturoi, apă, și săpun lichid. Stropește pe plante pentru a păstra insectele departe.

Cum să faci ulei de usturoi

Aveți nevoie de 1 cățel de usturoi și 1/4 de ceașcă de ulei de măsline. Curățați cățelul de usturoi și tocați-l mărunt (sau dați-l prin răzătoarea mică). Puneți usturoiul tocat (ras) într-o tigaie medie și adăugați ulei. Încălziți ușor uleiul la foc foarte mic. Asigurați-vă că nu supraîncălziți uleiul, altfel veți arde usturoiul. Puneți uleiul cu usturoiul într-un recipient mic, cu capac. Lăsați uleiul și usturoiul să se infuzeze peste noapte.