Ulei de lavandă: 7 beneficii pentru sănătate cu ulei de levănţică

ulei de lavandă

Ulei de lavandă: 7 beneficii pentru sănătate cu ulei de levănţică

Ulei de lavandă sau ulei de levănţică

Acest ulei este probabil cel mai recunoscut și răspândit ulei esențial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său deosebit de apreciat.

  • Ulei de lavandă: Calmează durerile musculare

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, uleiurile esenţiale cu levanţică pot calma durerea musculară, tensiunea, artrita, durerea cauzată de luxaţii şi cea de articulaţii.

  • Ulei de lavandă: Te Relaxează

Una din principalele utilizări ale uleiului de lavandă este calmarea şi relaxarea. Aroma plantei poate încetini activitatea sistemului nervos, de aceea se foloseşte pentru tratarea agitaţiei, a nervozităţii şi a stării de nelinişte. Daca este aplicat local, pe tâmple, uleiul poate ajuta la vindecarea durerilor de cap şi a migrenelor, inducând un somn mai bun.

  • Ulei de lavandă: Te scapă de mătreaţă

Infuzia de flori uscate de lavandă poate fi folosită pentru clătirea părului şi pentru a scăpa de mătreaţă. Uleiul esenţial extras din flori este de asemenea privit ca un remediu natural împotriva căderii părului.

  • Ulei de lavandă: Vindecă insomnia şi anxietatea

Ceaiurile din flori de levanţică sunt bune pentru a calma nervii deoarece lavanda are proprietăţi antidepresive. Din acelaşi motiv, uleiul de lavandă este foarte des întrebuinţat pentru vindecarea insomniei şi a simptomelor de depresie şi anxietate. Se inhalează prin aromoterapie.

  • Ulei de lavandă: Ameliorează problemele respiratorii

Uleiul esenţial este folosit şi ca remediu natural pentru problemele respiratorii cum ar fi astmul, bronşita, tusea şi congestia. Poate fi utilizat şi pentru tratarea infecţiilor sinusurilor, ale urechilor şi a gâtului. Pune câteva picături pe o batistă sau o bucată de faşă sterilă şi inhalează!

  • Ulei de lavandă: Vindecă boli digestive

Uleiul de lavandă poate calma sistemul digestiv şi poate vindeca boli digestive des întâlnite, cum ar fi gazele, greaţa, indigestia şi colicii. Se iau câteva picături, conform prospectului.

  • Ulei de lavandă: Îngrijeşte pielea

Levănţica este folosită în multe produse de îngrijire corporală. Uleiul de lavandă are proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antifungice şi antiinflamatorii, poate fi folosit pentru tăieturi minore, zgârieturi ale pielii, răni, muşcături şi înţepături de insecte, leziuni ale pielii, arsuri, băşici, eczeme şi acnee. Vei găsi, astfel, levănţică în orice produs, de la tratamente pentru acnee şi riduri, la cele pentru psoriazis sau arsuri solare.

Acesta este folosit în fabricarea parfumurilor. Uleiul obţinut din flori de levănţică ajută la fabricarea parfumurilor, a cosmeticelor, a balsamurilor şi a unguentelor, datorită parfumului lui dulce şi proaspăt. În acelaşi timp este un conservant natural.

Atenţie! Este necesară prudenţă atunci când foloseşti ulei de lavandă în scopuri medicinale. Diabeticii şi femeile însărcinate ar trebui să evite acest produs, la fel şi cei cu un ten foarte sensibil.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Aromaterapia: beneficiile uleiurilor esenţiale

Uleiul de imortele, un cicatrizant natural

5 uleiuri esențiale pentru alergii

Levănţica