Uleiul de imortele, un cicatrizant natural

Uleiul de imortele doftoria

Ulei de imortele

Imortelele (Helichrysum italicum) sunt flori sălbatice, renumite pentru longevitate, pentru faptul că nu se ofilesc niciodată. Din flori, se extrage uleiul esenţial de imortele care concentrează în moleculele sale secretul tinereţii veșnice.
Uleiul de imortele are o ușoară nuanţă aurie, un parfum discret și este de mare ajutor în stimularea circulaţiei sângelui și regenerarea celulară. Acesta este cultivat și distilat în climatul mediteranean din sudul Franţei, fapt căruia i se datorează aroma caldă, parfumată, cu o fineţe aproape de miere. Printre proprietăţile terapeutice ale uleiului de imortele amintim: anti-alergen, colagog, antiinflamator, antispastic, astringent, diuretic, analgezic, expectorant, cicatrizant.

Uleiul de imortele este un bun preţios și în cosmetică, acţionând la trei nivele:
– creste capacitatea de sinteză a colagenului (producţia de colagen creste cu 600%), pielea devine mai fermă și ridurile fine dispar;
– îmbunătăţește microcirculaţia la nivel sanguin și stimulează regenerarea la nivel celular;
– protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi și previne apariţia primelor semne de îmbătrânire.

De asemenea, acest ulei are o mare capacitate de vindecare și de regenerare. Folosit din antichitate pentru proprietăţile de reparare a ţesuturilor și vindecare, și-a demonstrat eficienta sporită în tratarea cicatricilor vechi și noi, prevenirea și netezirea ridurilor, regenerarea ţesuturilor, acnee, dermatită, vergeturi, vindecarea echimozelor și rănilor, ușurarea inflamaţiilor, furuncule și abcese.
Cercetările arată că activităţile de regenerare tisulară promovate de uleiul esenţial de imortele sunt superioare oricărui alt ulei esenţial, având capacitatea de a proteja celulele nou formate și de a combate efectul radicalilor liberi.

Utilizări ale uleiului esenţial de imortele:
In aromaterapie ( lampă cu vapori), diluat în apa de baie sau amestecat în uleiul de masaj, uleiul esenţial de imortele tratează durerile musculare, rigiditatea articulaţiilor, problemele respiratorii și ale sistemul digestiv.
Aplicaţii cosmetice: într-o cremă sau o loţiune, uleiul esenţial de imortele este recomandat pentru combaterea efectelor îmbătrânirii, dermatită, acnee și vindecarea cicatricilor.
Uleiul esenţial de imortele se combină foarte bine cu uleiul esenţial de levănţică, mandarine, lemn de trandafir, bergamotă.