Ulcerul Gastroduodenal

Anevrism de aortă toracică

Ulcerul Gastroduodenal este o boală a stomacului şi a duodenului caracterizată prin apariţia pe mucoasă a unei ulceraţii, de obicei rotundă, cu margini regulate, cu redusă tendinţă de vindecare. Produce dureri, vărsături, tulburări în tranzitul alimentar, hemoragii şi chiar perforarea stomacului în cavitatea peritonală. Rareori se tranformă în cancer. Se datorează interacţiunii mai multor factori: mecanici (lezarea mucoasei gastrice prin alimente nemestecate); peptici (hipersecreţie de acid); nervoşi (spasme vasculare); vasculari (ischemie). Apare în special la persoanele nervoase şi are o evoluţie cronică periodică. 

Terapia naturistă recomandă:
Plante medicinale: busuioc, coada calului, dud, frasin, gălbenele, lemn dulce, pătlagină, plămânărică, răchitan, salcâm, sunătoare, tătăneasă, volbură.

Ceaiuri: ceaiuri gastrice.

Fructe: mere.

Legume: cartofi, morcov, varză.

Produse apiterapice: Apivitas Forte concentrat polen, Polen drajeuri, Polen granule.

Medicamente din plante: Foladon.

Alte recomandări: în primul stadiu regimul va fi lactat, laptele fiind fiert şi administrat călduţ, iar în caz de netoleranţă se poate adăuga ceai. In al doilea stadiu se pot introduce în dieta bolnavului supe de orez strecurate, preparate din lapte şi unt, pireuri cu foarte puţin unt. In faza a treia se pot adăuga perişoare dietetice, supe de cereale pasate, brânză de vaci sau telemea desărată. Se recomandă apele minerale predominant alcaline numai în perioada de acalmie. Se mai recomandă suc de cartofi obţinut din tuberculi sănătoşi, neîncolţiţi şi neinverziţi. Respectarea cu stricteţe a programului de muncă şi odihnă. Suprimarea tutunului şi a băuturilor alcoolice. Evitarea stresului.