Trusa de prim ajutor: ce trebuie să conţină înainte de a pleca la drum

trusa de prim ajutor

Trusa de prim ajutor: ce trebuie să conţină înainte de a pleca la drum

Fie că mergi la munte sau la mare, pot apărea probleme de sănătate sau accidente neprevăzute, iar farmaciile sau asistenţa medicală nu sunt mereu prin apropiere. Din acest motiv, pentru o vacanţă fără evenimente neaşteptate, este bine ca trusa de prim ajutor, care nu trebuie să lipsească din bagajul tău, să fie cu tot ce ai avea nevoie. Înainte să îţi pregăteşti trusa de prim ajutor, va trebui să verifici termenul de valabilitate al tuturor produselor care vor ajunge în ea.

Iată ce ar trebui să conţină trusa de prim ajutor:

  • Antiseptice

În cazul accidentelor neprevăzute, soldate cu răni superficiale, zgârieturi sau băşici, vei avea nevoie de: săpun, rivanol, apă oxigenată şi betadină.

  • Comprese sterile

Pe lângă comprese e bine să ai în trusa de prim ajutor şi o faşă elastică, plasturi de mărimi diferite şi şerveţele umede anibacteriene.

  • Ser fiziologic

Este bine ca din trusa ta să nu lipsească serul fiziolagic. Îl poți folosi pentru curăţarea ochilor, a leziunilor, dar și a pielii, mai ales dacă ai suferit o alergie. De asemenea, important este ca în trusa medicală să pui un spray nazal și unul cu apă de mare.

  • Antitermice şi antiinflamatoare

Cele mai eficiente sunt: paracetamolul / panadolul, ibuprofenul şi novocalminul.

  • Termometru digital

Acesta trebuie să fie dotat cu baterie de schimb, care poate fi folosit în timpul nopţii. Termometrul te va ajuta să ştii cu certitudine dacă unul din membrii familiei tale are sau nu febră. Temperaturile mai mari de 37,2 grade Celsius sunt cele care au nevoie mai mai multă atenție, respectiv îngrijire.

  • Pensetă

Penseta poate fi folosită pentru extragerea corpurilor străine, precum aşchiile de lemn, cioburile, căpuşele.

  • Foarfecă

Foarfeca trebuie să aibă un capăt special, îndoit, dar să fie și de mici dimensiuni. O poți folosi pentru tăierea pansamentelor, fie chiar a hainelor din jurul unei plăgi în cazul unei accidentări.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria