Cele mai bune tratamente naturiste pentru psoriazis

tratamente naturiste pentru psoriazis

Tratamente naturiste pentru psoriazis

Uleiul de pește

Numeroase studii au stabilit că există o legătură între acizii grași Omega-3 din uleiul de pește și reducerea inflamației specifice psoriazisului.

Acizii grași Omega-3 blochează formarea prostaglandinei și reduc numărul celulelor inflamatorii care migrează spre piele.

Ca rezultat, regiunea tegumentară scade în suprafață. Trebuie luate între 3 și 10 ml de ulei de pește pe zi sau câte o capsulă, timp de cel puțin 8 săptămâni.

Optează pentru o dietă bogată în pește gras (somon, sardine, hering, macrou) și introdu în dieta zilnică nucile și semințele de in, alte surse de acizi grași Omega-3.

Tratamente naturiste pentru psoriazis cu Ovăz

Ovăzul e considerat unul dintre cele mai bune emoliente din natură, cu rezultate foarte bune în reducerea inflamației pielii cu psoriazis.

Cu toate că nu există cercetări solide care să confirme acțiunea ovăzului în psoriazis, unele persoane au observat îmbunătățiri după folosirea acestui remediu.

Mai exact, se aplică pastă de ovăz pe locul cu probleme sau se adaugă ovăz în cada de baie. Aplicată local, pasta de ovăz reduce mâncărimile și roșeața pielii.

Amestecă tărâțe de ovăz cu apă atât cât să obții o pastă. Aplic-o pe zona cu probleme și lasă să acționeze 30 de minute.

Oțetul de mere

Pentru psoriazisul localizat la nivelul scalpului, foarte bun este oțetul de mere organic.

Aplică-l pe locul cu probleme de mai multe ori pe săptămână. Unii preferă să dilueze oțetul cu o parte de apă, pentru a reduce senzația de arsură.

Alții spun că simt nevoia să clătească scalpul, odată ce soluția s-a uscat, pentru a preveni o eventuală iritație.

Dacă și tu simți, nu ezita să intervii. Evită contactul pielii capului cu oțetul dacă ai zgârieturi sau sângerări.

Oțetul îți va irita și mai mult pielea. Rezultatele ar trebui să se vadă în câteva săptămâni de la prima aplicare.

Tratamente naturiste pentru psoriazis cu Bicarbonat de sodiu

Chiar dacă și-a demonstrat eficiența, bicarbonatul de sodiu nu e o soluție pe termen lung. Poți face băi de 20 de minute în cadă cu apă călduță în care ai pus 300 g de bicarbonat de sodiu.

Mai poți face o pastă mai groasă din bicarbonat de sodiu și ulei de ricin în cantități egale, pe care s-o aplici delicat pe locul afectat.

Las-o să acționeze o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o ușor cu un prosop umed.

Ulei de arbore de ceai

Acesta se obține din frunzele arborelui de ceai, originar din Australia. Se crede că acest ulei are proprietăți antiseptice și, aplicat local, ameliorează simptomele neplăcute.

Mulți au spus că au simțit o îmbunătățire evidentă a stării scalpului după ce s-au spălat cu șampon din ulei de arbore de ceai.

Dacă n-ai mai folosit până acum, testează mai întâi pe o suprafață mică de piele, ca să vezi dacă nu cumva ai alergii.

Tratamente naturiste pentru psoriazis cu Capsaicină

E ingredientul principal, care-i dă iuțeala ardeiului iute. Încorporat în cremele pe care deja le folosești sau în alte unguente, acest ardei iute blochează terminația nervoasă care transmite durerea.

Capsaicina reduce inflamația, roșeața și scuamele. Mărunțește un ardei iute roșu și încorporează-l într-unul dintre unguentele tale. Aplică pe zona cu probleme.

Aloe vera

Gelul plantei aloe vera poate fi aplicat pe zona afectată de 3 ori pe zi. Unele cercetări arată că acesta poate reduce roșeața pielii și hidratează zona de piele afectată.

Aplică ori gelul plantei ca atare, ori creme care conțin 0,5% aloe. Nu lua tablete de aloe. Sunt ineficiente în psoriazis.

Tratamente naturiste pentru psoriazis cu Turmeric

Acest turmeric e dovedit clinic că ajută în caz de psoriazis și asta datorită proprietăților lui puternic anti-inflamatoare și antioxidante.

Mai exact, curcumina din turmeric reduce inflamația și ușurează durerile, mai ales în cazul psoriazisului artritic.

Turmericul poate fi luat sub formă de comprimate sau, pur și simplu, poate fi adăugat în mâncare.

Între 1.5 g și 3 g de turmeric nu afectează sănătatea, dar, pentru mai multă siguranță, ar fi bine să te consulți cu un specialist naturopat, pentru determinarea corectă a dozajului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Psoriazisul

Boli de piele: simptome, tipuri și manifestări

8 alimente benefice pentru o piele fină și catifelată