Tratamente naturiste pentru ficat (regenerare, detoxifiere, ficat mărit)

tratamente naturiste pentru ficat tratament naturist

Tratamente naturiste pentru ficat (regenerare, detoxifiere, ficat mărit)

In medicina tradţtională chineză, ficatul este responsabil pentru fluxul de enegie Chi care inundă întreg organismul. Dacă el nu funcţionează corespunzător, întreg organismul nostru suferă.

Tratamente naturiste pentru ficat: Tărâţe de psyllium

Aceasta este o plantă din familia pătlaginei, originară din nordul Africii și sudul Europei, iar seminţele ei au proprietăţi terapeutice puternice.

Aceste tărâţe ajută la detoxifierea ficatului prin conţinutul lor mare de fibre (au de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovăzul). Ele ajută la absorbţia toxinelor din organism, la detoxifierea colonului, la reglarea colesterolului și la reglarea glicemiei.

Tratamente naturiste pentru ficat: Comprese cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietăţile sale inflamatoare și de detoxifiere. El ajută la absorbirea toxinelor din organism și îmbunătăţește circulaţia sangvină.

Compresele cu ulei de ricin pot fi folosite pentru detoxifierea ficatului. Se aplică compresa călduţă în zona ficatului și se ţine minimum 30 de minute.

Tratamente naturiste pentru ficat: Sucuri de legume și fructe

In fiecare zi se beau 250 ml de suc de sfeclă roșie, suc de morcovi, rădăcină de pătrunjel, ridiche neagră, ţelină și mere.

El ajută la detoxifiere, protejarea ficatului de agenţii externi și întărește sistemul imunitar. Multe studii au demonstrat că sfecla roșie ajută în lupta împotriva cancerului de colon.

Tratamente naturiste pentru ficat: Apă cu lamaie

In fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se bea o cană de apă caldă amestecată cu sucul de la o jumătate de lămâie și o lingură de ulei de măsline extravirgin. Acest remediu ajută la detoxifierea organismului, la curăţare în vezica biliară și la topirea grăsimilor din sânge.

Tratamente naturiste pentru ficat: Seminţe de in

Seminţele de in sunt cunoscute pentru conţinutul lor mare de acizi grași esenţiali omega 3 care au un efect emolient, ajutând la stimularea digestiei și la eliminarea materiilor fecale.

Tratamente naturiste pentru ficat: Păpădia

Frunzele de păpădie ajută la eliminarea toxinelor din organism, metabolizând grasimile.

Tratamente naturiste pentru ficat: Ceai de gălbenele

Ceaiul de gălbenele ajută la detoxifierea sângelui și a ficatului și are efecte antiinflamatorii.

Tratamente naturiste pentru ficat: Rădăcina de brusture

Această plantă este una din cele mai eficiente în detoxifierea ficatului.

Brusturele ajută digestia, stimulează funcţiile ficatului si ale pancreasului, ameliorează gazele intestinale, are efect laxativ și ajută în curăţarea sângelui.

Tratamente naturiste pentru ficat: Lemnul dulce

Lemnul dulce stimulează sinteza unei proteine produse de sistemul imunitar. Aceasta protejează ficatul de acţiunile virusilor, paraziţilor si celulelor tumorale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole