Tratamente naturiste din Biblie

tratamente naturiste din Biblie

Tratamente naturiste din Biblie

Tratamente naturiste din Biblie: Oamenii au folosit plante cu mii de ani în urmă datorită beneficiilor lor culinare și medicinale. Biblia prezintă o serie întreagă de plante medicinale, precum și utilizările lor tradiționale.

Tratamente naturiste din Biblie:

  • Tratamente naturiste din Biblie: Smirna

În timpurile biblice, smirna era utilizată drept condiment sau ca ingredient pentru untdelemnul cu care se realizau ungerile la Cortul Sfânt. În lumea romană, această rășină de arbore era considerată un remediu natural pentru aproape orice problemă umană. Astăzi, smirna este folosită ca agent de curățare în problemele cavității bucale și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind de folos și în caz de bronșită, oboseală cronică sau probleme cu digestia.

  • Tratamente naturiste din Biblie: Chimenul

Israeliții antici culegeau semințele de chimen (Nigella Sativa), le uscau și le foloseau datorită aromei lor. În cartea profetului Isaia, Capitolul 28 scrie: „Plecați-vă urechea și ascultați glasul meu! Fiți cu luare aminte și ascultați cuvântul meu! Cel ce ară pentru sămănătură, ară oare necontenit? Necontenit își brăzdează și își grăpează el pământul? Oare după ce a netezit fața pământului, nu aruncă el măzăriche și samănă chimen? Nu… și roata carului nu trece peste chimen; ci măzărichea se bate cu bățul, și chimenul cu nuiaua. Grâul se bate, dar nu se bate necontenit; împingi peste el roata carului și caii, dar nu-l sfărâmi”. Astăzi, chimenul e de folos în digestie, boli cardiovasculare, tulburări urinare și febră.

  • Tratamente naturiste din Biblie: Tămâia

Cunoscută pentru proprietățile sale, tămâia era folosită mereu în cadrul ceremoniilor religioase iudaice. Astăzi, este recunoscută ca analgezic, antidepresiv și sedativ, pe lângă alte efecte vindecătoare puternice. De asemenea, tămâia este un ingredient principal în infuziile de reducere a stresului. Poate ajuta la reducerea tumorilor intracraniene și poate sprijini eliminarea pietrelor de la rinichi.

  • Tratamente naturiste din Biblie: Isopul

Isopul este o plantă cu miros dulce, ce face parte din familia mentei. Acesta era folosit în multe ritualuri și ceremonii israelite, arderea isopului simbolizând în mod obișnuit transformarea lăuntrică. Planta este menționată în Psalmul 50 al lui David: „Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți…”. Isopul poate fi folosit în tratarea anemiei, dar are și efecte antiinflamatoare, antispastice, antiseptice și antiastmatice.

  • Tratamente naturiste din Biblie: Scorțișoara

Considerată mai prețioasă decât aurul, scorțișoara are beneficii terapeutice uimitoare. Coaja este principala sursă pentru uleiul de scorțișoară, acesta fiind folosit în mod tradițional pentru ungeri și ca parfum. Astăzi, scorțișoara poate fi folosită ca tratament pentru indigestie, îmbunătățirea funcției cerebrale, reglarea nivelului de zahăr din sânge și multe altele.

  • Tratamente naturiste din Biblie: Ierburile amare

Ierburile amare reprezintă un termen generic folosit pentru salată verde, unguraș, vetrice, cicoare și semințe de coriandru. Aceste ierburi amare au fost utilizate foarte des ca produse alimentare. De fapt, poporul lui Israel a primit poruncă să consume ierburile amare cu mielul de Paște. Astăzi, acestea pot fi folosite pentru a vindeca infecțiile tractului urinar, pentru a reduce pietrele la rinichi, retenția de apă, durerile articulare și guta.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole