Tratament memorie: plante care stimulează memoria și concentrarea

tratament memorie

Tratament memorie: plante care stimulează memoria și concentrarea

Tratament memorie: consumul de alimente sănătoase poate să îmbunătățească memoria. De asemenea, somnul de opt ore pe noapte, dar și remediile naturiste te vor ajuta să îți îmbunătățești puterea de concentrare.

Tratament memorie: Pelinul stimulează sistemul nervos

Deși pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuțile sale tămăduitoare, dovedindu-și eficiența în tratarea a numeroase afecțiuni. Pelinul stimulează sistemul nervos central, fiind recunoscut ca un tonic cerebral puternic. Infuzia se preparată din 25 g frunze la un litru de apă clocotită, câte o cană înainte de fiecare masă.

Atenție! Folosirea îndelungată a ceaiului de pelin poate duce la efecte secundare precum amețeli, insomnia, vărsături. De aceea, nu utilize acest ceai mai mult de 20-22 de zile.

Tratament memorie: Menta îmbunătățește atenția

Ceai de mentă – este mai mult decât o băutură aromată. Planta îmbunătăţeşte atenția, precum și memoria pe termen lung. Ceaiul se prepară din două linguriţe de frunze uscate mărunţite la o cană de 200 de ml de apă clocotită şi se lasă să se infuzeze vreme de 10 minute -15 minute. Se consumă cald şi are efect decongestionat, calmant şi antispastic.

Tratament memorie: Salvia, eficientă în condiţii de stres

Salvia are capacitatea de a amplifica memoria, dar și de a crește performanța intelectuală. De asemenea, planta are efecte benefice asupra creierului, nervilor şi sistemului endocrin, ameliorând puterea de concentrare în cazul persoanelor surmenate. Ceaiul de salvie se prepară din două lingurițe de plantă uscată la 200 de ml apă clocotită. Terapeuţii recomandă o cură cu infuzie de salvie, timp de două luni.

Tratament memorie: Rozmarinul echilibrează sistemul nervos

Ceai de rozmarin –  îmbunătățește memoria și echilibrează sistemul nervos. De asemenea, este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la 250 de ml apă clocotită.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria