Tratament gastrită: simptome, cauze, regim şi tratamente naturiste

tratament gastrită

Tratament gastrită: simptome, cauze, regim şi tratamente naturiste

Tratament gastrită: gastritele sunt afecţiuni inflamatorii ale mucoasei, care protejează pereţii stomacului. Este o boală foarte răspândită, care necesită urmarea unui regim alimentar special pentru protejarea stomacului. De aceea, este foarte important să-i cunoaşteţi cauzele, simptomele, alimentele şi remediile naturiste care vă pot fi de folos.

Tratament gastrită: simptome

Lipsa poftei de mâncare, greaţă, migrene, ameţeală, dureri la nivelul stomacului (durere abdominală), senzaţia de „arsură“ în stomac, diaree, balonare.

Tratament gastrită: cauze

Cauzele apariţiei sale sunt multiple, cele mai frecvente fiind: administrarea de medicamente (mai ales antiinflamatoare), consumul de alcool şi de alimente agresive pentru tubul digestiv, prezenţa unei bacterii (Helicobacter pylori) în stomac, lipsa unui somn sănătos, un consum exagerat de ceai negru, cafea, condimente şi sosuri. Dacă nu este tratată la timp, gastrita evoluează spre ulcer.

Tratament gastrită: tratamente naturiste

Cartofii: sucul de cartofi s-a dovedit a fi extrem de benefic în eliberarea simptomelor cauzate de gastrită. Doza recomandată este o jumătate de ceaşcă consumată de 2-3 ori pe zi, cu aproximativ o oră înainte de masă.

Nucile de cocos: laptele din interiorul nucii de cocos este un remediu excelent pentru durerile şi disconfortul cauzate de gastrită. Imediat ce simţiţi durerea la nivelul stomacului, consumaţi numai lapte de cocos, fără să includeţi altceva în alimentaţie timp de 24 de ore.

Orezul: constituie un alt remediu cu efect de „tampon“ pentru stomacul dumneavoastră bolnav. Este indicat în gastritele acute. Dacă sunteţi în această situaţie consumaţi de două ori pe zi câte o ceaşcă de terci de orez. În cazul în care vă confruntaţi cu o gastrită cronică, puteţi să alegeţi acest gen de alimente care necesită o masticaţie prelungită.

Gălbenelele: sunt considerate extrem de benefice în tratamentul gastritei. Se infuzează o lingură de plantă uscată şi se bea din conţinut de două ori pe zi.

Tratament gastrită: regim

Este foarte indicat ca măcar 2-3 zile să nu se consume nimic în afară de apă caldă. Astfel veţi oferi stomacului o pauză şi odihna necesară pentru a funcţiona la capacitate normală.

După ce simptomele acute mai scad în intensitate, trebuie să adoptaţi o dietă exclusiv pe bază de fructe (în următoarele 3 zile) şi să consumaţi cât mai multe sucuri de: mere, pere, struguri, portocale, ananas, piersici şi pepene galben. De asemenea, laptele bătut şi brânza proaspătă de vaci le puteţi consuma fără restricţie.

Trebuie să evitaţi consumul de alcool, tutun, condimente picante, carnea, dulciurile, ceaiul negru şi cafeaua, alimentele grase, murăturile, pastele, apa minerală.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole