7 semne că ai putea avea o tiroidă leneșă

tiroidă leneșă doftoria

Tiroidă leneșă? 7 semne ca ai putea avea o asemenea problemă

  • 1. Ești extrem de obosit

Dacă sunteți întotdeauna obosiți și simțiți că suferiți de o lipsă severă a energiei, aceasta poate fi un semn strâns legat de o tiroidă lentă. Dacă simțiți acest lucru chiar și după ce dormiți opt sau mai multe ore pe noapte, există o probabilitate ca hormonii tiroidieni să fie scăzuți. Asta pentru că, dacă nu ai destulă cantitate de hormon tiroidian, TH, care curge prin corpul tău, mușchii nu primesc semnalul să se ridice și să se miște. Oboseala extremă este cel mai mare simptom al unui tiroidian subactiv.

  • 2. Ești deprimat, anxios sau prost dispus

Cei care au o tiroidă subactivă sunt predispuși la tulburări de dispoziție, inclusiv anxietate, depresie și schimbări de dispoziție. Acest lucru se datorează faptului că atunci când există prea puțin hormon tiroidian produs, acesta afectează în mod negativ nivelurile de serotonină din creier. În mod esențial, creierul și alte sisteme ale corpului încetinesc, astfel încât nu ar trebui să fie tot atât de surprinzător faptul că reduce și starea de spirit.

  • 3. Sistemul dvs. digestiv este lent

Persoanele care au o tiroidă lentă întâmpină adesea probleme digestive precum constipația, deoarece încetinirea producției de TH poate provoca, de asemenea, o încetinire a proceselor digestive.

  • 4. Pielea dumneavoastră este uscată și vă confruntați cu mâncărimi

Dacă ați observat că pielea dumneavoastră este mai uscată decât în ​​mod obișnuit și aveți mâncărimi, aceasta poate fi cauzată de un metabolism care este încetinit datorită producției prea mici de hormoni tiroidieni. Asta reduce transpirația și provoacă deshidratarea pielii, ceea ce duce la o piele uscată și fragilă. Hormonul tiroidian joacă un rol esențial pentru pielea sănătoasă, iar pielea uscată este o problemă comună în rândul persoanelor care au o tiroidă leneșă.

  • 5. Ați câștigat în greutate fără a vă schimba obiceiurile de mâncare sau exercițiile fizice

Kilogramele în plus pot fi cauzate de mai mulți factori, puțini ar considera ca un semn al unei tiroide lente, dar dacă nu ați mâncat mai mult decât de obicei și luați în greutate, se datorează unei tiroide lente.

  • 6. Părul tău cade

Dacă aveți prea puțini hormoni tiroidieni, aceasta poate întrerupe ciclul de creștere a părului și poate avea ca rezultat pierderea părului – nu numai pe cap, ci și pe corp. Persoanele care au avut nediagnosticate hipotiroidismul timp de câteva luni, precum și cazuri severe, se poate întâmpla căderea părului pe o mare parte a scalpului.

  • 7. Colesterolul este ridicat

Nivelurile ridicate de colesterol „prost” sau colesterolul lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), care nu au răspuns la o dietă îmbunătățită, exerciții fizice regulate sau medicamente, pot fi cauzate de o tiroidă leneșă. Dacă acesta nu este tratat, acele niveluri ridicate ale LDL pot duce la apariția unor afecțiuni cardiace grave, inclusiv insuficiență cardiacă.