Terapia cu gheață: beneficii și utilizări

Terapia cu gheață

Terapia cu gheață

Terapia cu gheață presupune folosirea temperaturilor reci pentru a pierde în greutate. Ai auzit vreodată de această tehnică? În cele ce urmează, îți vom prezenta tot ceea ce trebuie să știi despre terapia cu gheață.

Dacă te ustură gâtul, puțină gheață zdrobită îți va fi mai utilă pentru a ameliora disconfortul resimțit decât o cană de ceai cald. Acest lucru se întâmplă deoarece temperaturile reci pot calma iritațiile, revigorând în același timp gâtul.

Numeroase studii au demonstrat că o modalitate excelentă pentru a arde grăsimea acumulată într-o anumită regiune a corpului este să aplici gheață direct pe aceasta. Se pare că acest truc este foarte util pentru a elimina grăsimea în exces și a remedia aspectul pielii lăsate.

Terapia cu gheață presupune aplicarea gheții direct pe regiunile corpului în care pielea s-a lăsat sau unde s-a acumulat prea multă grăsime. Astfel, pielea din aceste regiuni va deveni mai fermă, iar grăsimea acumulată în exces va fi îndepărtată.

Terapia cu gheață este o tehnică de masaj inovatoare apărută în Mexic în anii 2000. Combinată cu o dietă sănătoasă și o rutină de exerciții adecvată, terapia cu gheață va avea un impact semnificativ asupra corpului.

Rezultatele încep să apară încă de la prima aplicare. Terapia cu gheață presupune și folosirea unor plante medicinale cu abilitatea de a stimula absorbția grăsimilor, dar și producerea de celule noi.

Terapia cu gheață: Beneficii

  • Detoxifiază organismul
  • Strânge țesuturile și le face mai ferme
  • Remediază pielea lăsată în mod natural
  • Ameliorează aspectul celulitei
  • Îmbunătățește circulația (trebuie însă să urmezi și un tratament de exfoliere)
  • Reduce mărimea regiunilor în care s-a acumulat grăsime în exces după doar câteva ședințe (Grăsimea de pe burtă)

Cel mai simplu mod de a micșora porii dilatați este de a folosi gheață pe față. Datorită efectului său de întindere a pielii, gheața se poate dovedi a fi de mare ajutor în închiderea porilor dilatați. Tot ce trebuie să faci este să freci o bucată de gheață în fiecare zi pe pielea feței.

Ai simțit vreodată că întreaga față îți este umflată? Ei bine,unul dintre cele mai rapide și eficiente remedii este gheața. Înfășoară niște cuburi de gheață într-o batistă și ține apăsat pe față. Umflătura va dispărea în cel mai scurt timp.

Zona de sub ochi este foarte sensibilă. Așadar, poți folosi gheața în acea zonă pentru a preveni apariția cearcănelor. Cu ajutorul gheței poți avea tenul perfect.

Când te trezești, poți avea ochii umflați. Acest lucru se întâmplă când adormi târziu în noapte, nu ai dormit suficient sau ai plâns prea mult. Pentru a-i trata, pune niște gheață într-o batistă și ține câteva minute pe ochi.

Coșurile sunt nedorite și pot cauza inflamație, arsură și durere la atingere. Pentru a combate toate acestea, ține gheață pe zonele cu probleme.

Machiajul este mult mai persistent dacă înainte de aplicarea machiajului dai cu gheață pe toată suprafața feței.

În cazul unei dureri acute, se pun comprese cu gheaţă pe zona dureroasă, câte 15 minute, de 3 ori pe zi, iar în cazul unor dureri cronice, sunt recomandate compresele calde.

Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Aromaterapia: beneficiile uleiurilor esenţiale

Hidrotermoterapia: duşuri alternante pentru circulaţie deficitară

Ce este auriculoterapia, cum funcţionează şi ce afecţiuni tratează

Terapia fizică: când este necesară?

Psihoterapia: tulburarea de personalitate