6 moduri de a scădea tensiunea arterială

tensiunea arterială doftoria

Tensiunea arterială mare, adică crescută, poate avea repercusiuni grave asupra sănătății. Chiar dacă vă simțiți bine, tensiunea arterială mare poate provoaca leziuni ale organelor pe parcursul mai multor ani și vă poate afecta inima și rinichii.

  • 1. Limitați alcoolul.

Prea multe băuturi alcoolice pot determina creșterea tensiunii arteriale. Barbatii care beau alcool ar trebui sa se limiteze la doua pahare pe zi cel mult. Pentru femei, limita ar trebui să fie la un pahar pe zi.

  • 2. Dieta.

O dietă bogată în legume, fructe, proteine ​​slabe cum ar fi puiul și peștele, cerealele integrale și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi v-ar putea ajuta. De asemenea, limitează sarea, despre care se știe că este un factor important pentru tensiunea arterială.

  • 3. Tutunul.

Când fumezi o țigară, tensiunea arterială crește și rămâne mult timp așa după ce o termini. Si țigaretele electronice pot să crească tensiunea arterială. Medicul sau farmacistul vă pot ajuta să găsiți un program eficient pentru a vă putea lăsa de fumat.

  • 4. Activitatea fizică.

A rămâne activ fizic poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. De exemplu, încercați 15 minute de grădinărit dimineața. Apoi faceți o plimbare de 15 minute în cursul zilei. Investiți într-un dispozitiv de monitorizare a tensiunii arteriale acasă.

  • 5. Stresul.

Situațiile stresante pot face ca tensiunea arterială să crească pentru o perioadă scurtă de timp. Evitați declanșarea stresului dumneavoastră cât mai mult posibil, pur și simplu, o pauză de 15 minute pe zi vă poate relaxa.

  • 6. Greutatea.

O greutate mai mare înseamnă de obicei o tensiune arterială mai mare. Dacă sunteți supraponderal sau obez, pierzând doar 10 kilograme puteți ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Incercați să urmați un plan care să scadă kilogramele lent. Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că greutatea nu se întoarce.