Tatuaj: la ce riscuri te expui

tatuaj

Tatuaj

Te gândești de ceva timp să îți faci un tatuaj? Aceasta este o decizie la care trebuie să te gândești foarte bine înainte, pentru că s-ar putea ca acel tatuaj să îți afecteze imaginea pe viitor.

„Alegerea unui tatuaj este foarte personală și trebuie făcută numai după o examinare atentă și deliberată a consecințelor (atât pe termen scurt cât și pe termen lung) ale tatuajului”, spune Stephen Greenberg, medic chirurgie plastică.

Se pare că tatuajele le dau bătăi de cap dermatologilor. Doctorilor le este mult mai greu să descopere cancerul de piele, din cauza desenelor permanente pe care unii oameni și le fac pe corp. Sunt foarte comune, dar cu siguranță prezintă un risc pentru sănătatea ta. Dacă vrei să îți faci un tatuaj, trebuie să știi în ce moduri te va afecta această decizie.

Dermatologii își sfătuiesc pacienții să se gândească foarte bine, înainte să ia decizia de a se tatua. Este bine să fii informat cu privire la riscul pe care ți-l asumi, atunci când îți faci tatuaje.

Iată care sunt motivele pentru care nu ar trebui să îți faci un tatuaj, potrivit experților:

Nu cunoști suficient de multe lucruri despre cel care îți va face tatuajul

Un artist tatuator trebuie să respecte anumite standarde sanitare și de siguranță, dar nu există certitudinea că el are talent. S-ar putea ca el să îți facă un tatuaj diferit față de ce ți-ai dorit tu în cel mai bun caz, și o infecție serioasă în cel mai rău caz. HIV, SIDA și Hepatita C sunt cele mai comune infecții pe care le poate contracta cel care își face tatuajul. Așadar, înainte de a merge la un centru de tatuaje, mai bine cercetează mai în detaliu.

S-ar putea ca tatuajul să îți afecteze cariera

Dacă ești în căutare de locuri de muncă, ar trebui să mai amâni momentul pentru primul tău tatuaj. Cercetările arată că angajatorii au rețineri în ce privește angajarea unei persoane cu tatuaje vizibile. „Tatuaj vizibil” înseamnă tatuaj pe față, gât, mâini și picioare.

O prejudecată negativă împotriva tatuajelor pare să afecteze fiecare sector de afaceri. Managerii de restaurante preferă angajați fără tatuaje vizibile, în timp ce managerii de vânzări se tem că angajarea persoanelor cu tatuaje va afecta vânzările. Doar pentru că nu cauți în prezent un loc de muncă nu înseamnă că nu vei avea nevoie de unul pe viitor.

Există riscul de cancer de piele

Este posibil ca persoanele care se tatuează să se confrunte cu cancer de piele. Chiar dacă nu există o legătură directă între tatuaje și cancerul de piele, sunt suficiente informații referitoare la o posibilă conexiune, lucru care te face să te gândești de două ori. Întotdeauna există un pericol!

Cu ce alte probleme te poți confrunta:

  • Te poți infecta din mai multe surse: cerneala folosită, acul sau chiar contactul cu pielea artistului care te tatuează.
  • Alergiile sunt și ele un rezultat neplăcut al tatuării. Oamenii care nu au avut vreodată alergii, descoperă că sunt din ce în ce mai sensibili la mediul înconjurător.
  • Atunci când îți acoperi corpul cu tatuaje, dermatologilor le este mult mai greu să își dea seama dacă suferi de boli foarte grave, precum cancerul de piele.
  • E important să îți protejezi pielea de razele soarelui. Tatuajele te fac și mai sensibil la expunerea solară și poți dobândi arsuri destul de grave, în zonele unde ești tatuat.
  • Persoanele care au tatuaje se pot lovi de o problemă majoră. În cazul în care sunt nevoite să facă RMN (Rezonanță Magnetică), riscă să se aleagă cu arsuri extrem de grave.
  • Poți contracta un virus.
  • Poți fi judecată de cei din jur.
  • Vrei să marchezi o dată importantă, dar să regreți mai târziu.
  • Plănuiești să devii mamă. Ce faci atunci?

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Hepatita C și cum o putem ameliora pe cale naturală

4 sucuri de plante benefice pentru piele