Tarhon beneficii: tratamente naturiste cu tarhon

tarhon beneficii

Tarhon beneficii: tratamente naturiste cu tarhon

Tarhon beneficii: datorită conținutului mare de vitamine, potasiu, magneziu, calciu și fosfor, poate fi considerat un supliment natural care te va ajuta să îți îmbunătățești digestia și să îți întărești sistemul imunitar.

Tarhon beneficii: Mare Atenție!

În cantități mari poate încetini coagularea sângelui, de aceea nu se recomandă consumarea lui cu două săptămâni înainte de operație, fiind contraindicat și femeilor însărcinate sau care alăptează.

Tarhon beneficii: tratamente naturiste cu tarhon:

  • Tarhon beneficii: calmează durerile de dinți

Încă din Grecia Antică, oamenii obișnuiau să mestece frunze de tarhon pentru a scăpa de durerile de dinți. Acestea au un efect calmant datorită nivelului crescut de eugenol, un ulei esențial cu proprietăți antiseptice și anestezice. De asemenea, s-a demonstrat că planta reduce inflamarea gingiilor și respirația urât mirositoare.

  • Tarhon beneficii: crește imunitatea

Datorită proprietăților sale puternic imunostimulatoare, cu un conținut ridicat de antioxidanți, vitamina C și compuși activi, tarhonul întărește imunitatea organismului, ferindu-l de infecții și de răceli. Poți include acest condiment în dieta zilnică, adăugându-l în preparate sau poți ține o cură de 20 de zile cu ceai de tarhon, cu o pauză de 10 zile.

  • Tarhon beneficii: tratează neplăcerile digestive

Tarhonul este folosit pe post de tonic digestiv deoarece ajută ficatul să stimuleze producția bilei, accelerând procesul de eliminare a deșeurilor din organism. Planta calmează probleme precum sindromul intestinului iritabil și indigestia. De asemenea, ajută la producerea sucului gastric, stimulând mișcările peristaltice ale intestinului (mișcările naturale musculare de contracție ale intestinului). Este util și în cazul acumulării de gaze în intestine și stimulează pofta de mâncare. Se recomandă să se bea zilnic 2-3 căni de ceai, preparat dintr-o lingură de plantă uscată peste care se adaugă o cană de apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat și se strecoară.

  • Tarhon beneficii: ține bacteriile la distanță

În urma unui studiu publicat în „Jurnalul iranian de microbiologie“, a fost consemnată informația potrivit căreia uleiul esențial de tarhon are proprietăți antibacteriene, putând combate două dintre cele mai periculoase bacterii – stafilococul auriu și E.coli. Planta are puterea de a neutraliza acțiunea radicalilor liberi asupra organismului care produc îmbolnăvire. Uleiul de tarhon poate fi folosit și ca remediu împotriva viermilor intestinali. Se prepară din 25 gr de frunze de tarhon și 250 ml de ulei. Frunzele plantei se mixează la blender cu uleiul un minut, apoi se strecoară lichidul obținut cu ajutorul unui tifon. Uleiul se păstrează într-un recipient de sticlă la frigider, maximum o săptămână.

  • Tarhon beneficii: elimină paraziții intestinali

Paraziții intestinali precum tenia, ascarizii sau oxiurile pot fi eliminați cu ajutorul tarhonului. Se folosesc 3 mâini de plantă nemăcinată la un litru de apă, care se lasă de seara până dimineața. Maceratul obținut se filtrează și se lasă deoparte. Planta rămasă se opărește într-o jumătate de litru de apă și se strecoară după răcire. Se combină cele două extracte, obținându-se un ceai care se bea dimineața și seara, în cantități egale. Tratamentul se administrează 2 săptămâni.

  • Tarhon beneficii: reglează menstruația

Tarhonul este benefic pentru sănătatea aparatului reproducător feminin datorită capacității sale de a regla ciclul menstrual și ovulația, fiind folosit de asemenea ca remediu împotriva infertilității. Infuzia din această plantă calmează și simptomele sindromului premenstrual. Aceasta se prepară dintr-o lingură de plantă uscată și mărunțită, adăugată la o apă cu cană fierbinte. Se acoperă 15 minute, după care se strecoară. Se consumă 2-3 în fiecare zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Tarhon: un ingredient formidabil pentru sănătate

Reumatism: remedii din plante