Tahicardie: simptome, cauze, tratament naturist, regim alimentar

Tahicardie

Tahicardie: simptome, cauze, tratament naturist, regim alimentar, tahicardie la copii

Tahicardia constă din accelerarea ritmului cardiac la valori între 100-160 pulsaţii pe minut, comparativ cu limita fiziologică normală de 60-70 bătăi pe minut, cu variaţii în funcţie de vârsta şi sexul persoanei.

Tahicardie: simptome

Atunci când ritmul inimii este prea rapid, aceasta nu poate pompa eficient sângele în restul corpului, privând organele și țesuturile de oxigen.

Listă cu simptome de tahicardie:

În unele cazuri tahicardia nu provoacă simptome sau complicații.

Cu toate acestea, tahicardia poate perturba grav funcția cardiacă normală, poate crește riscul de atac vascular cerebral sau poate provoca stop cardiac (stop cardio respirator) și chiar moarte subită.

Tahicardie la copii

În primele luni de viaţă, copiii au un ritm cardiac foarte rapid (120-140 pulsaţii pe minut) care scade la vârsta de 4-6 ani (100-110 bătăi pe minut).

Creşterea ritmului cardiac faţă de valorile normale apare atunci, când copilul este speriat, plânge, ţipă, se agită sau are febră mare.

La bebeluşi, tahicardia poate să apară din cauza unor tulburări funcţionale ale sistemului nervos. Aceste tulburări au debut brusc şi repercursiuni severe asupra stării generale a sănătăţii (agitaţie, tugumente cenuşii).

Fără un tratament de urgenţă, în maximum 48 de ore, poate să intervină insuficienţa cardiacă cu blocaj respirator şi cardiac.

Tahicardie: cauze

Sunt mai mulți factori care pot cauza sau contribui la probleme cu sistemul electric al inimii. Acești factori includ:

 • Deteriorarea țesuturilor din cauza unei boli de inimă
 • Boala sau malformația congenitală a inimii
 • Hipertensiunea arteriala
 • Fumat
 • Febra
 • Consumul excesiv de alcool
 • Consumul a prea multe băuturi cofeinizate
 • Efecte secundare ale medicamentelor
 • Abuzul de droguri cum ar fi cocaina
 • Dezechilibru de electroliți, minerale, substanțele necesare pentru efectuarea de impulsuri electrice
 • Tiroida hiperactivă (hipertiroidie)
 • Istoricul familial
 • Vârsta înaintată

Tahicardie: regim alimentar

Este recomandat să aveți mese regulate, sănătoase, bazate pe alimente sărace în carbohidrați rafinați sau grăsimi hidrogenate, consumați meniuri bogate în fructe, legume, probiotice și cereale integrale.

Ca regim alimentar se recomandă fulgi de ovăz sau de orz, macerat din coji de ouă cu drojdie de bere (consumat timp de 1-2 săptămâni pe lună), ulei vegetal, cărbune de lemn sau cenuşă vegetală

Tahicardie: tratament naturist

Tinctură din 20-30 g flori şi frunze de păducel puse la macerat timp de 7-8 zile în alcool 700. Se strecoară şi se iau câte 15-20 picături, de 3 ori pe zi.

Macerat din miere de albine şi propolis, cu adaus de usturoi care se consumă 1-2 luni pe trimestru.

Soluţii hidroalcoolice, ulei volatil sau unguente de rozmarin aplicate sub formă de frecţii uşoare în zona inimii, cu rol în vindecarea durerilor de angină pectorală, tulburări de ritm cardiac, înţepături în inimă, tendinţe de sufocare.

Infuzie din 1-2 linguriţe herba uscată de unguraş la 250 ml apă în clocot care se infuzează 15-20 minute; se beau câte 2-3 căni pe zi, având efecte pozitive în reglarea ritmului cardiac.

Pulbere din flori şi frunze uscate de păducel şi măcinate, din care se ia câte un vârf de cuţit pe zi, ce se ţine sub limbă.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria