Cele mai bune suplimente pentru memorie

suplimente pentru memorie

Cele mai bune suplimente pentru memorie

Suplimente pentru memorie: suplimentele alimentare care conţin grăsimi „bune“ de tipul acizilor graşi Omega 3 ne pot ajuta să reţinem mai uşor informaţii. Persoanele care se confruntă cu probleme de memorie ar trebui să adopte un stil de viaţă mai sănătos înainte de a recurge la pastile sau suplimente alimenare cu rol de stimulare cerebrală.

Pe măsură ce îmbătrânim, funcţiile cerebrale încetinesc, iar acest lucru îşi pune amprenta şi asupra memoriei.

Pentru a menţine creierul în formă, se recomandă adoptarea unei alimentaţii bogate în grăsimi „bune”, combaterea sedentarismului, respectarea orelor de somn şi acumularea zilnică de noi cunoştinţe.

Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a atenua problemele de memorie, se poate recurge şi la suplimente alimentare cu rol de stimulare cerebrală.

Radicalii liberi, pe care îi aducem în corp din substanţe toxice, precum noxele sau fumul de ţigară, ori pe care organismul îi produce în timpul proceselor metabolice, reprezintă o ameninţare permanentă la integritatea neuronilor. Ei afectează toate funcţiile cerebrale, inclusiv pe cea de memorare.

Suplimente pentru memorie

Efectul radicalilor liberi poate fi combătut cu ajutorul suplimentelor pe bază de antioxidanţi cum ar fi ginkgo biloba, coenzima Q10, vitaminele din grupul B (B1, B6 şi B12) şi magneziul. Efect neurostimulator au şi suplimentele cu lecitină.

Ele sunt indicate îndeosebi în perioadele solicitante din punct de vedere intelectual. Lecitina se găseşte şi în membrana neuronilor, ea ajutând la formarea unor neurotransmiţători.

Suplimentele cu acizi graşi Omega 3 facilitează transmiterea impulsurilor nervoase între neuroni. (citeşte şi Acizi grași esențiali: Omega 3 și Omega 6)

S-a observat că persoanele care consumă Omega 3 pe termen lung prezintă un risc mai redus de a dezvolta boala Alzheimer. Aceste grăsimi bune pot fi luate şi din alimente precum somonul, sardinele şi nucile.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole