Sughiț: 10 metode pentru a opri sughițul

sughiț

Sughiț: 10 metode pentru a opri sughițul

1. Consumați ceva dulce pentru a opri sughițul

Ia o jumătate de linguriță de zahăr și ține-o sub limbă timp de 10 secunde.

2. Semințe de mărar pentru sughiț

Mestecați pe îndelete o linguriță de semințe de mărar, înghițirea semințelor va stimula nervul vag să oprească sughițul. Puteți consuma semințele de mărar și sub formă de infuzie pentru sughiț.

3. Respirați în pungă pentru a opri sughițul

O alternativă la prima metodă este să puneţi o pungă de hârtie în dreptul nasului şi gurii şi să respiraţi în ea de mai multe ori. Această metodă are menirea de a normaliza respiraţia şi de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

4. Un șervețel de hârtie

Ia un pahar cu apă și acoperă-l cu un șervețel de hârtie. Ține șervețelul strâns etanș peste gura paharului și bea prin el. Nu trebuie să îți ții respirația când urmezi acest procedeu.

5. Zeamă de lămâie

Zeama de lămâie se folosește pentru oprirea sughițurilor, mai ales în cazul copiilor. Se recomandă administrarea unei lingurițe de suc de lămâie.

6. Unt de arahide pentru sughiț

Consumul unei lingurițe de unt de arahide este un remediu clasic și eficient împotriva sughițului.

7. Remediu cu miere pentru sughiț

Dizolvați o linguriță de miere în apă călduță și beți amestecul rezultat. Mierea va ajuta la calmarea căilor respiratorii și stoparea sughițului.

8. Sos iute

Consumați o linguriță de ketchup iute pentru a distrage atenția corpului de la sughiț. În acest fel, el se va concentra pe senzația de iuțime, iar sughițul va dispărea.

9. Chimen pentru sughiț

Un remediu simplu şi foarte eficient contra sughiţului este să înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Veţi fi uimiţi, dar tratamentul dă rezultate foarte rapide.

10. Oțet de mere și zahăr brun

Puneți câteva picături de oțet de mere peste o linguriță de zahăr brun și consumați imediat.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria