Suc de pepene roșu rețetă

Suc de pepene roșu

Suc de pepene roșu

Răcorește-te într-o clipă cu un delicios suc de pepene roșu. În această perioadă, găsim din belșug acest fruct dulce după care tânjim tot anul, așa că tot ce ne rămâne de făcut este să ne bucurăm de toate beneficiile lui. O idee grozavă este să îl consumăm în salate de fructe sau sub formă de sucuri.

Iată o rețetă gustoasă și ușoară:

Tot ce îți trebuie pentru un suc de pepene rosu răcoritor este fructul în sine, care are oricum un conținut de apă de 92%, deci nu va fi greu să îl transformi în lichid. Pe lângă jumătate de pepene roșu de aproximativ 2-3 kilograme, poți folosi și zeama de la o lămâie, apă, zahăr brun sau miere și frunze de mentă. Sigur, poți obține o delicioasă limonadă dacă adaugi și coaja rasă de la o lămâie, pentru un gust un pic mai acrișor, sau poți folosi și alte fructe precum strugurii albi sau chiar pepenele galben.

Mod de preparare:

Pentru rețeta aceasta, taie miezul de pepene în cubulețe și dă-l prin blender. Lasă la frigider sucul obținut preț de 15-20 de minute. Pune apa pe foc și dizolvă zahărul, apoi, când nu mai observi niciun cristal de zahăr la fundul vasului, stinge focul și lasă amestecul la răcit. Într-o cană de sticlă, toarnă siropul rece, zeama de lămâie, sucul de pepene rosu și câteva frunze de mentă. Dacă ai un shaker la îndemână, e și mai bine. Toarnă tot amestecul în recipient, adaugă și câteva cuburi de gheață și amestecă energic. Aromele se vor întrepătrunde absolut minunat!

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Pepenele Verde

Cura de pepeni verzi pentru obezitate, constipaţii, hepatite, litiaze etc.