Suc de cireșe: selectare, beneficii şi reţete

Suc de cireșe doftoria

Suc de cireșe selectare, beneficii şi reţete 

Cireșele sunt cultivate în majoritatea țărilor. Nu se știe de unde provin cireșele. Există două tipuri de cireșe: dulci și acre. Printre cele 500 de de varietăți de cireșe se numără Bing, cireșele negre, Windsor și Napoleon. Există peste 270 de varietăți de cireșe acre. Uneori cireșele acre mai sunt numite și cireșe roșii, sau cireșe pentru tartă sau plăcintă. Cireșele dulci sunt cele mai bune pentru suc. In general, cu cât cireașa este mai închisă la culoare, cu atât este mai bună pentru suc.

Suc de cireșe: principalele beneficii

Consumarea echivalentului a 230 de grame de cireșe proaspete pe zi s-a dovedit că este foarte eficientă pentru a micșora nivelul de acid uric și a preveni atacurile de gută. Cireșele, ca și fructele de pădure, sunt surse bogate de flavonoide. Antocianidinele și proantocianidinele care le dau acestor fructe roșu-albăstrui închis au o capacitate remarcabilă de a împiedica distrugerea colagenului.

Analiză nutrițională pentru o cană de cireșe, fără sâmburi (aprox. 145 grame)

Substanțe nutritive

  • apă – 177,09 g
  • calorii – 104 kcal
  • proteine – 1,74 g
  • grăsimi – 1,39 g
  • carbohidrați – 24 g

Vitamine

  • vitamina A – 31 mg
  • vitamina D – 10,2 gm
  • Tianină – 0,073 mg
  • Riboflavină – 0,087 mg
  • Niacină – 0,58 mg

Minerale

  • Potasiu – 325 mg
  • Calciu – 21 mg
  • Fier – 0,56 mg
  • Magneziu – 16 mg
  • Fosfor – 28 mg
  • Sodiu – 1 mg

Selectare

Cireșele bune au o suprafață strălucitoare, lucioasă, durdulie și codițe cu aspect proaspăt. Cireșele trebuie să fie tari, dar nu foarte tari. De obicei, cireșele prea coapte sunt ușor de identificat. Pulpa moale și scursă, decolorarea la maroniu și dezvoltarea de mucegai sunt semne care indică alterarea.

Pregătirea pentru extragerea sucului

Spălați cireșele (muiați sau stropiți cireșele neorganice cu o solutie biodegradabilă, apoi limpeziți). Indepărtați codițele și tăiați cireșele în jumătate pentru a pune sâmburii deoparte.

Rețete de suc de cireșe

Sucul proaspăt de cireșe este delicios și singur, dar el poate fi amestecat și cu mere sau cu alte fructe.

Cireșe cu piersici

  • o cană cireșe fără sâmburi
  • o piersică, fără sâmbure
  • un măr, sau pară, felii

Cireșe cu pere

  • o cană de cireșe fără sâmburi
  • două pere, feliate

Cireșe cu ananas

  • o cană de cireșe fără sâmburi
  • jumătate de ananas cu coajă, feliat