Suc de Broccoli: sănătatea oaselor și a dinților

Suc de Broccoli doftoria

Suc de Broccoli: sănătatea oaselor și a dinților

În timp ce știm că morcovii, țelina și sfecla au versiuni de suc, majoritatea dintre noi sunt familiarizați cu broccoli doar ca un ingredient pentru supe și salate. Dar broccoli poate, de asemenea, fi preparat sub formă de suc. Ca și alte tipuri de legume închise la culoare, broccoli este bogat în vitamine, minerale și alți nutrienți. Broccoli ajută la îmbunătățirea generală a sănătății ficatului. Acest membru al familiei de varză este servit în mod obișnuit fiert, crud și tăiat în loc de suc. Printre sucurile de legume, gustul de broccoli poate fi destul de puternic. Sucul de Broccoli îl puteți combina întotdeauna cu alte fructe sau legume dulci pentru ameliorarea gustului.

Beneficiile sucului de Broccoli 

Producția de celule roșii din sânge: broccoli are o cantitate mare de fier care poate ajuta la producerea de globule roșii și a mioglobinei și a hemoglobinei, proteine ​​care transportă oxigenul.

Funcția creierului: această plantă este o sursă bogată de folați și vitamina B9, care este esențială pentru producția de ADN în timpul sarcinii și a adolescenței. Folații sunt responsabili pentru funcționalitatea sănătății nu numai a creierului, ci și a ficatului. În plus, acidul folic ajută la întărirea sistemului imunitar.

Prevenirea cancerului: datorită conținutului său de vitamina B2 sau riboflavină, broccoli poate ajuta organismul să proceseze vitaminele B6, cum ar fi piridoxina și B9, în forme utilizabile. Riboflavina este, de asemenea, un antioxidant eficient care protejează celulele de radicalii liberi care pot provoca anumite tipuri de cancer.

Coagularea sanguină sănătoasă: Vitamina K ajută la coagularea sângelui și la menținerea nivelelor normale ale sângerărilor, precum și la accelerarea vindecării tăieturilor, a vânătăilor și a rănilor.

Sănătatea oaselor și a dinților: sucul de broccoli conține mai mult calciu decât laptele, un avantaj pentru intoleranta la lactoză. Conținutul de calciu a sucului de broccoli ajută la menținerea sănătății oaselor și dinților.

Protecția celulelor: manganul din sucul de broccoli ajută la activarea enzimelor antioxidante care protejează structurile celulare împotriva daunelor provocate de produsele secundare toxice ale metabolismului celular. Manganul ajută, de asemenea, procesul de carbohidrați și proteine, dezvoltarea osoasă și vindecarea rănilor.

Viziune sănătoasă: carotenoidele cunoscute sub numele de zeaxantină și luteină din sucul de broccoli mențin viziunea sănătoasă, în special vederea pe timp de noapte, și protejează ochii împotriva daunelor provocate de infecții, poluanți de mediu și lumina soarelui excesivă.