Suc de afine: beneficii pentru sănătate

suc de afine doftoria

Suc de afine: beneficii pentru sănătate

Afinele sunt fructe gustoase care câștigă faimă pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. În timp ce unii oameni preferă să mănânce afine, sucul de afine este, de asemenea, o opțiune sănătoasă. De fapt, sucul de afine poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive și urinare, îmbunătățirea cogniției și reducerea riscului bolilor de inimă. Afinele au fost clasificate ca fiind super-alimentate din cauza tuturor beneficiilor pentru sănătate pe care le oferă. Mulți cercetători recomandă afinele să fie incluse ca parte a unei diete bine echilibrate. Ele sunt o sursă bună de vitamina C, o ceașcă de afine furnizând aproximativ 25% din necesarul zilnic. Sunt bogate în calorii, o porție sau 148 de grame de afine conțin 84,4 calorii. Cantitatea totală de grăsime dintr-o porție este de 0.5 grame, cu absența absolută a unor grăsimi saturate. Ele sunt, de asemenea, bogate în fibre dietetice, aproximativ 3,6 grame pe porție.

Suc de afine: Beneficiile de sănătate ale sucului de afine

Suc de afine – Pierdere în greutate:  Afinele pot ajuta la scăderea în greutate. Afinele au impact asupra modului în care organismul nostru stochează și distruge zahărul.

Suc de afine – Încetinirea procesului de îmbătrânire: Datorită numărului ridicat de antioxidanți, sucul de afine poate ajuta la lupta împotriva daunelor provocate de radicalii liberi care accelerează procesul de îmbătrânire.

Suc de afine – Antioxidanți: Afinele și sucul de afine sunt bogate în antioxidanți, care lupta împotriva radicalilor liberi. Afinele sunt cunoscute pentru a oferi cea mai mare cantitate de antioxidanți, comparativ cu alte fructe. În afară de combaterea radicalilor liberi, antioxidanții au fost, de asemenea, legați de îmbunătățirea sănătății generale.

Suc de afine – Tensiunea arterială scăzută: Consumul de afine este asociat cu o scădere a tensiunii arteriale. După opt săptămâni de consum de 50 de grame de afine pe zi, pacienții cu risc crescut de boli cardiace au prezentat o scădere a tensiunii arteriale de patru până la șase procente.

Suc de afine – Bolile de inimă: Deoarece afinele pot ajuta la hipertensiunea arterială, ele pot, de asemenea, ajuta la reducerea riscului de boli de inima. Afinele sunt cunoscute pentru reducerea factorilor de risc legați de bolile de inimă, pot reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Suc de afine – Creșterea sănătății creierului: Radicalii liberi și stresul oxidativ pot deteriora creierul, dar antioxidanții din afine pot ajuta la combaterea acestora, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății creierului. Un studiu de 6 ani, format din 16.010 persoane în vârstă, a constatat că, consumul de afine și căpșuni a întârziat afectarea cognitivă cu 2,5 ani.

Suc de afine – Gestionează diabetul: Afinele sunt destul de scăzute în zahăr, ceea ce le face o gustare sănătoasă pentru diabetici, care nu va crește nivelul de zahăr din sânge. Proprietățile afinelor au fost, de asemenea, demonstrate pentru a beneficia de controlul insulinei.

Suc de afine – Infecții ale tractului urinar: Sucul de afine este adesea benefic pentru a ajuta la infecții ale tractului urinar. Afinele sunt strâns legate și au aceleași ingrediente active care ajută la tratarea unei infecții ale tractului urinar. Nu uitați să beți suc natural de afine, fără zahăr sau în combinație cu alte fructe.

Suc de afine – Îndepărtează leziunile musculare după exerciții fizice intense: După un antrenament intens, mușchii pot obosi, dar această oboseală musculară poate fi îmbunătățită prin consumul de suc de afine și afine. Afinele pot ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ asupra mușchilor, accelerând astfel refacerea musculară.

Suc de afine – Sănătatea ochilor: Antioxidanții din afine pot ajuta la sănătatea ochilor prin împiedicarea deteriorării radicalilor liberi ai ochilor și a problemelor de vedere care decurg din acestea. Afinele, de asemenea, ajuta la tensiunea arterială, care este un factor care contribuie la vederea slabă.

Suc de afine – Previne și vindecă acneea: Pentru cei cu piele predispusă la acnee, afinele vă pot ajuta să obțineți o piele netedă.

Atenție: Nu s-au semnalat până acum efecte secundare a consumului de afine.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria 

Citeşte şi alte Articole