Stimulente pentru memorie: 3 plante care ajută memoria

Stimulente pentru memorie

Stimulente pentru memorie

Fie că este vorba de oboseală mentală, pierderi de memorie temporare (acel enervant lapsus) sau amnezia, concentrație scăzută sau greutatea de a-ți aminti lucruri importante, există plante care îmbunătățesc memoria și te pot ajuta.

Stimulente pentru memorie: Rozmarinul

Rozmarinul este un condiment popular. Poate nu știai, dar printre proprietățile sale este și cea de a îmbunătăți memoria.

Are efect antioxidant și stimulează activitatea cerebrală. Un studiu arată că mirosul de ulei esențial de rozmarin îmbunătățește activitatea cerebrală și are efecte pozitive asupra stării sufletești.

Mai mult, rozmarinul protejează împotriva bolilor neurovegetative cum este boala Alzheimer. Consumă rozmarin în mâncare.

Pentru a avea un efect imediat și a putea să te concentrezi mai bine, pune două-trei picături de ulei esențial de rozmarin pe o batistă și inspiră aroma. Bea ceai de rozmarin preparat dintr-o linguriță de frunze la o cană cu apă.

Stimulente pentru memorie: Brahmi (bacopa monnieri) – Isop de apă

Brahmi, cunoscut și sub numele de isop de apă, este un popular remediu Ayurvedic.

Stimulează activitatea cerebrală și este prescris pentru numeroase probleme cognitive, cum ar fi lipsa de concentrare, memorie slabă sau chiar depresie.

Acționează ca un tonic nervos, antioxidant și neuroprotector. Un studiu publicat în 2008, în ”Journal of Alternative and Complementary Medicine” arată că brahmi a ajutat persoanele în vârstă de peste 65 de ani să-și recapete memoria.

Pacienții cu depresie și anxietate au observat și o îmbunătățire a simptomelor. Cosnumă o linguriță de suc extras din frunze de brahmi de două trei ori pe zi.

Dacă nu ai posibilitatea, se poate găsi sub formă de suplimente alimentare.

Stimulente pentru memorie: Ginkgo biloba

Extractele pe bază de ginkgo biloba au acțiune neuroprotectoare.

Ajută împotriva deteriorării circulației sangvine cerebrale și periferice, ca urmare sunt indicate în cazul problemelor cauzate de aceasta, cum ar fi pierderi de memorie, stări depresive, dureri de cap etc.

Produsele pe bază de ginkgo nu ar trebui să lipsească din dieta de întreţinere a persoanelor de vârsta a doua şi a treia.

Se folosesc sub formă de produse standardizate. În cazul în care nu există alte indicații din partea medicului, doza prescrisă este de 120-240 mg de extract uscat în forme farmaceutice lichide sau solide, administrate de două sau trei ori pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Boli neurologice: simptome, tipuri și tratament

Cele mai bune suplimente pentru memorie

7 alimente pentru memorie și sănătatea creierului

Alimente pentru concentrare

Tratamente naturiste cu rozmarin