Stări de greață: ce pot indica acestea

Stări de greață

Stări de greață

Greața și vărsăturile sunt simptome specifice răcelilor, dar uneori stomacul deranjat poate indica o problemă mult mai serioasă de sănătate.

Stări de greață: Stare de greață inexplicabilă și persistentă

Persoanele care au mereu o stare de greață pot suferi de cancer, dacă acest simptom este însoțit și de pierderea în greutate, durere și oboseală extremă.

Stări de greață: Greață și durere în piept

Stările de greață și vărsăturile însoțite de durere toracică poate indica un atac de cord. Printre simptomele care sunt cel mai des resimțite se numără durerile în piept, durere toracică și dureri în brațul stâng.

Stări de greață: Vomă intensă

Dacă greața și vărsăturile severe apar brusc aproximativ la 4-6 ore după masă, este posibil să fi suferit o toxiinfecţie alimentară. Dacă ai comsumat ciuperci, carne de pasăre sau pește, este vital consultul medicului specialist.

Stări de greață: Greață după o lovitură la cap

Greața și vărsăturile care se declanșează după o lovitură la cap este un semn de rău augur care poate indica un traumatism cranian grav sau o contuzie. Consultul unui medic este vital.

Stări de greață: Vărsături severe în timpul sarcinii

Cele mai multe femei suferă de o formă ușoară de stomac deranjat în timpul sarcinii cu stări de vomă ocazionale. Hyperemesis gravidarum apare atunci când voma este suficient de severă pentru a pune viața mamei și a copilului în pericol.

De aceea,este foarte importantă asistența medicală dacă mama pierde mai mult de 5% din greutatea corporală și se deshidratează.

Stări de greață: Crampe și greață

Greața, vărsăturile și crampele care apar în mod constant, după un ai consumat un anumit aliment poate fi semnul unei alergii. Principalele produse la care poți să fii alergică sunt nucile, grâul, laptele și ouăle. (Anafilaxia: alergii alimentare)

Stări de greață: Durere abdominală severă

Durerile abdominale intense și greața severă care te împiedică să mergi pot fi semnele apendicitei. Aceasta este o urgență medicală, pentru că apendicele se poate rupe și provoca o infecție gravă în abdomen.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Vărsăturile

Cele mai bune ceaiuri pentru greață

7 alimente care provoacă reflux gastroesofagian

Refluxul gastro-esofagian: simptome și remedii