Soluție salină: ce afecțiuni poți trata cu apă salină

soluție salină

Soluție salină: ce afecțiuni poți trata cu apă salină

Soluție salină: apa cu sare de mare purificată sau soluția salină sterilă ajută la regenerarea pielii și cicatrizarea rănilor, dar poate fi folosită și în tratarea unor afecțiuni respiratorii sau ca antiinflamator.

Ce afecțiuni poți trata cu apă salină (soluție salină):

Soluție salină: Ulcerațiile

Dacă ai în cavitatea bucală o ulcerație care te deranjează, poți încerca un remediu cu apă sărată. Pui o linguriță de sare în 250 ml de apă și începi să îți clătești gura. Nu e obligatoriu ca apa să fie caldă. Aceasta ajută doar ca sarea să se topească mai repede. Leacul este indicat pentru igiena gurii, deoarece alcalinizează pH-ul sau crește nivelul său, și astfel, împiedică înmulțirea bacteriilor.

Soluție salină: Inflamațiile

Clorura de sodiu, substanța chimică din sare, când intră în contact cu organismul favorizează eliminarea lichidelor din celule. Dacă în aceste lichide se găseau bacterii nocive, clorura de sodiu va ajuta la eliminarea acestora. Prin acest proces, vor fi prevenite sau combătute inflamațiile.

Soluție salină: Rinita și sinuzita

Sarea conține o substanță numită clorură de sodiu. Soluția de mai sus are diferite întrebuințări: eliberează căile nazale, curăță inciziile efectuate în timpul operațiilor chirurgicale. De ceva vreme este folosită ca antibacterian și antimicrobian de cei care și-au prins piercing-uri. Soluția salină se găsește și la magazinele de produse naturiste și farmacii și se recomandă în rinite și sinuzite.

Soluție salină: Rănile

Cu toate că bacteriile din zona rănii intră în contact cu sarea nu se mai multiplică. Specialiștii spun că, dacă te-ai lovit și ai o ulcerație la nivelul pielii, nu este recomandat să faci baie în mare, deoarece aceasta poate conține bacterii ca Stafilococul auriu. Pentru acest tip de bacterie, sarea reprezintă un teren propice pentru înmulțirea ei. Cel mai bine e să mergi să cumperi o bucățică de sare de la salină sau să-ți prepari singur acasă o soluție din apă și o linguriță de sare grunjoasă sau de Himalaya. Soluție este acel lichid concentrat. Sarea nu se pune pe rana deschisă.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria