Sindromul ochiului uscat

Sindromul ochiului uscat

Sindromul ochiului uscat

Sindromul ochiului uscat este o afecțiune în care nu există lacrimi suficiente pentru a lubrifia și hrǎni ochii. Lacrimile sunt necesare pentru menținerea stării de sănătate a ochiului și pentru o viziune clară.

Persoanele care au ochii uscați, fie nu produc suficiente lacrimi sau acestea sunt de o calitate slabă. Ochii uscați sunt o problemă comună și de multe ori o problemǎ cronicǎ, în special la persoanele în vârstă.

Lacrimile oferǎ lubrifiere, reduc riscul de infecție, eliminǎ materiile străine din ochi și păstrezǎ suprafața ochilor netedǎ. Ochii uscați pot rezulta dintr- un dezechilibru la nivelul producției de lacrimi.

Simptomele sindromului ochiului uscat

Persoanele cu ochi uscați pot avea diferite simptome precum: ochi iritati , prezența senzației de ardere la nivel ocular , vedere încețoșată.

Ochii excesiv de uscați pot deteriora suprafața frontală a ochiului și pot afecta viziunea.

Cauzele ochiului uscat

Dezvoltarea sindromului de ochi uscat poate avea mai multe cauze. Acestea includ :

O parte din procesul natural de ȋmbǎtrȃnire. Majoritatea persoanelor de peste 65 de ani experienteazǎ unele simptome de ochi uscat.

Femeile sunt mai susceptibile de a dezvolta ochi uscat din cauza schimbǎrilor hormonale cauzate de sarcină, utilizarea contraceptivelor orale și menopauza .

Anumite medicamente , inclusiv antihistaminice , decongestionante , medicamente ȋmpotriva tensiunii arteriale și antidepresivele , pot reduce cantitatea de lacrimi produse de ochi.

Boli precum: poliartrita reumatoidǎ, diabet sau probleme cu glanda tiroidǎ sunt mult mai susceptibile de a cauza simptomele de ochi uscat.

De asemenea, problemele cu inflamarea pleoapelor ( blefarita ), inflamația suprafețelor ochiului pot provoca uscarea ochiului.

Diagnosticarea ochiului uscat

Ochiul uscat poate fi diagnosticat printr-un examen oftalmologic complet.

Testarea, cu un accent pe evaluarea cantitǎții de lacrimi produse de ochi, pot include :

Istoria pacientului pentru a determina dacǎ pacientul se confruntă și cu prezența unor probleme de sănătate generală.

Examinarea externă a ochiului

Evaluare a pleoapelor și a corneei.

Măsurarea de cantitǎții și calitatea de lacrimi pentru orice anomalii

Tratamentul ochiului uscat

Ochiul uscat poate fi o afecțiune cronicǎ, ȋnsǎ medicul prescrie un tratament pentru a menține ochii mai sănătoși și pentru a preveni afectarea vederii.

Medicul va recomanda diferite soluții de lacrimi artificiale. Sunt recomandate soluții de lacrimi artificiale, fără conservanți , deoarece acestea conțin mai puțini aditivi care pot irita și mai mult ochii.

Cu toate acestea , unele persoane nu raspund doar la administrarea de lacrimi artificiale.

Conservarea lacrimilor – o abordare suplimentară ce duce la reducerea simptomelor de ochi uscat este de a păstra lacrimi naturale în ochi mai mult timp. Aceasta se poate face prin blocarea canalelor lacrimale prin care lacrimile drenează în mod normal.

Canalele lacrimale pot fi blocate cu silicon sau cu mici dopuri de gel care pot fi eliminate, dacă este necesar.

Medicul poate recomanda și picături pentru ochi sau unguente , comprese calde pentru a ajuta la reducerea inflamației din jurul ochilor.

De asemenea, încercați sǎ:

  • Creșteți nivelul de umiditate în aer la locul de muncă și acasă
  • Utilizarea suplimentelor nutritive care conțin acizi grași esențiali pot ajuta la reducerea simptomelor de ochi uscat la unele persoane
  • Evitați deshidratarea prin consumarea a 8 până la 10 pahare de apǎ , în fiecare zi .

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Ochii roşii: afecţiuni care se manifestă prin acest simptom

Tulburări oculare: principalele afecţiuni ale ochiului

Ce afecțiuni posibile sunt anunțate de mâncărimea ochilor