Simptome bronșită: principalele simptome ale bronșitei

simptome bronșită

Simptome bronșită: principalele simptome ale bronșitei

Simptome bronșită: există 2 tipuri de bronșită. Cea acută, care durează mai puțin de 6 săptămâni și poate fi cauzată de infecțiile pulmonare, și cea cronică, care se manifestă frecvent de-a lungul a 2 sau mai mulți ani.

Fumatul sau expunerea la fumul de țigară (fumatul pasiv) timp îndelungat irită căile respiratorii. Această situație apare după mai mulți ani. Bronșita cronică este, de obicei, diagnosticată la fumători, după vârsta de 40 de ani, nu este contagioasă și simptomele pot fi mai puțin severe decât în bronșită acută.

Simptome bronșită: oboseală excesivă

Dificultatea respiratorie din cadrul bronșitei poate duce la un deficit de oxigen, în acest caz organismul obosind mai ușor. Oboseala poate fi atât mentală, cât și fizică (oboseală musculară) și este un indiciu că organismul are nevoie de odihnă. Slăbiciunea musculară, starea de epuizare apărută după o activitate ușoară și durerile de cap se numără, de asemenea, printre simptomele bronșitei.

Simptome bronșită: tensiune arterială mare

Bronșita poate provoca, de asemenea, o creștere a tensiunii arteriale. Bronșita cronică persistentă poate afecta permanent căile bronșice și poate duce la boli pulmonare obstructive cronice, o stare medicală gravă în care plămânii sunt deteriorați, determinând scăderea capacității respiratorii, progresiv și iremediabil.

Simptome bronșită: exces de mucus

La început, tusea este seacă, dar în câteva ore sau în câteva zile, plămânii încep să producă exces de mucus, iar tusea începe să fie productivă. Mucusul poate fi transparent, albicios, galben-gri sau chiar verde. Este recomandat să ții cont de cantitatea și culoarea mucusului, deoarece în funcție de

Simptome bronșită: tusea este cel mai comun simptom

Atât în bronșita cronică, cât și în cea acută, tusea este cel mai frecvent simptom și poate ține câteva luni. În cele mai multe cazuri, tusea este însoțită de o senzație de iritare a gâtului. Durata de vindecare depinde de cât de repede se vindecă tuburile bronhiilor. În bronșita cronică, tusea poate provoca durere în piept și în zona abdomenului din cauza încordării musculaturii.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi categoria Simptome și Boli