Sforăit: scapă de sforăit cu sfaturi practice

Sforăit

Sforăit: scapă de sforăit cu sfaturi practice

Sforăit: studiile efectuate de specialişti arată că aproximativ 45% dintre adulţi sforăie ocazional şi 25% se confruntă în fiecare seară cu acest fenomen.

Sforăit: de regulă, sforăitul este întâlnit la bărbaţi şi persoanele supraponderale.

Înainte de a da buzna în farmacie, încercaţi să faceţi câteva schimbări în stilul dumneavoastră de viaţă şi să apelaţi la câteva sfaturi practice:

– schimbaţi poziţia din timpul somnului. Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură sau nas în plămâni este perturbat în timpul somnului, din cauza îngustării sau blocării căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.

În prima fază, sforăitul apare în cazul în care dormiţi pe spate, iar schimbarea poziţiei pe o parte poate opri acest fenomen. De asemenea, o pernă mai groasă care să menţină capul mai ridicat în timpul somnului poate fi o soluţie ajutătoare.

Dacă sforăitul se înrăutăţeşte, acesta intervine indiferent de poziţia pe care o adoptaţi în timpul somnului.

De aceea, este foarte important să vă analizaţi puţin stilul de viaţă, astfel încât să vă ajutaţi şi singur.

– pierderea kilogramelor în plus linişteşte nopţile celor care sforăie.

Persoanele supraponderale sunt mult mai expuse riscului de a sforăi decât cele cu o greutate corporală normală.

Dacă aveţi probleme cu greutatea şi cu sforăitul, o scădere moderată în greutate vă poate ajuta să scăpaţi de sforăit.

– evitaţi alcoolul şi somniferele! Acestea pot cauza sforăitul, deoarece perturbă respiraţia. Dacă aţi consumat alcool şi vi s-a atras atenţia că aţi sforăit cam des aseară ar fi bine să evitaţi băuturile alcoolice. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi în cazul în care luaţi somnifere.

– o inhalaţie înainte de somn vă poate ajuta! Congestia nazală este adesea cauza sforăitului. Puteţi lua de la farmacie un inhalant din care se introduc 2,5 ml într-un litru de apă fierbinte şi se inhalează seara înainte de culcare.

– încercaţi adezivul nazal. Adezivul nazal (asemănător unui plasture) se lipeşte pe nas şi, printr-o acţiune mecanică, dilată nările. Acest sistem uşurează respiraţia celor care sforăie, celor răciţi sau a persoanelor care suferă de rinite alergice.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Hipnotice: beneficiile somnului

4 obiceiuri care ne afectează somnul

Melatonina: hormonul somnului

Somn profund: infuzii din plante (insomnie şi sedative naturale)