Sfânta Maria Mare: tradiţii şi obiceiuri în ziua de Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria

Sfânta Maria Mare: tradiţii şi obiceiuri în ziua sărbătorii de Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria Mare: Adormirea Maicii Domnului, considerată una dintre cele mai importante sărbători închinate „celei mai cinstite decât heruvimii şi mai mărite fără de asemănare decât serafimii”, este celebrată de creştin-ortodocşi în fiecare an pe 15 august.

Sfânta Maria Mare: tradiţii şi obiceiuri

Plecarea la drum de unul singur arata egoism şi independentă. Dacă vrei să fii protejat, deşi mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciuliţă sau un obiect sfinţit şi vei fi în afara oricărei primejdii.

Chiar dacă nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectată. Masa de Sf. Maria trebuie să fie cât mai cumpătată.

Sfânta Maria Mare: Ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Nu este bine să stai cu uşa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creştinilor pentru a împărţi harul său divin.

Dacă ai de făcut un drum important de făcut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune că în această zi pot avea descărcări electrice pentru a arăta supărarea Fecioarei Maria faţă de oamenii necredincioşi şi neuniţi.

Sfânta Maria Mare: Spălatul rufelor, chiar si cu masina de spălat, este interzis la orice mare sărbătoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face excepţie. Se spune ca cine spală haine în timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viaţa.

Nu e bine să te scalzi. Se spune că în această zi nu e bine să te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi „lovit” de soartă.

Nu ai voie sa te tunzi de Sfânta Maria Mare . Acest lucru este valabil atât pentru femei cât si pentru barbaţi. In cazul barbaţilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.

Sfânta Maria Mare: Pe 15 august nu se fac urări de „La mulţi ani” şi se spune că este mare păcat, pentru că, de Adormirea Maicii Domnului, a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria

Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, se fac urările de La mulţi ani, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole