Semne pe piele periculoase: erupţii, picioare umflate, răni, vânătăi, ochi umflaţi etc.

semne pe piele periculoase

Semne pe piele periculoase: erupţii, picioare umflate, răni, vânătăi, ochi umflaţi etc.

Semne pe piele periculoase – anumite semne care apar pe corpul dvs. pot fi simptomele unor anumite afecţiuni.

Semne pe piele periculoase:

  • Erupţii cutanate

Prezenţa unei erupţii alcătuite din mici ridicături roşii ale pielii şi noduli la nivelul membrelor inferioare poate sugera prezenţa unei inflamaţii a vaselor din piele numită vasculită.

  • Răni care nu se vindecă

Rănile care nu se vindecă la nivelul gambelor şi labei piciorului pot sugera înfundarea arterelor membrelor inferioare, un deficit al circulaţiei venoase sau simptomul în diabet zaharat netratat.

  • Pielea albăstruie

Coloraţia albastră a pielii şi mucoaselor (cianoza) se vede cel mai bine la nivelul unghiilor, al buzelor, lobilor urechilor şi obrajilor. Ea sugerează faptul că nu ajunge suficient sânge oxigenat la nivelul celulelor.

  • Vânătăi

Vânătăile (echimozele) care se formează foarte uşor, la traumatisme minore, sugerează existenţa unei fragilităţi vasculare care se poate datora fie lipsei de vitamina C, fie unor anomalii ale celulelor sângelui.

  • Picioarele umflate sunt alte semne pe piele periculoase

Umflarea picioarelor sugerează o insuficienţă circulatorie, datorată fie insuficienţei inimii, fie afectării circulaţiei venoase. Iniţial, umflătura apare seara, la nivelul gleznelor, fiind însoţită de senzaţia de greutate. Ulterior se permanentizează şi se extinde la nivelul labei piciorului şi la nivelul gambei.

Alte semne pe piele periculoase:

  • Dilatări ale vaselor din piele sunt semne pe piele periculoase

“Steluţele vasculare” sunt dilatări ale vaselor superficiale din piele. Dacă le apăsăm cu degetul, dispar pentru câteva secunde, pentru a reapărea ulterior. Apar frecvent în ciroza hepatică şi în afectarea circulaţiei venoase.

  • Cordon roşiatic dureros

Prezenţa unui cordon roşiatic dureros la nivelul pielii poate sugera o tromboflebită, o inflamaţie a unei vene.

  • Reacţii anormale la frig

Reacţia anormală la frig (senzaţii de furnicături şi dureri în degete după expunerea la temperaturi scăzute pentru un interval scurt de timp) poate sugera prezenţa unor boli ale imunităţii organismului.

  • Mici umflături în jurul ochiului sunt semne pe piele periculoase

Prezenţa unor mici umflături gălbui la nivelul pleoapei superioare sugerează prezenţa de lipide şi colesterol în cantitate mare în sânge şi alertează asupra riscului ridicat de infarct miocardic.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria