Semințe de chimen: beneficii, utilizǎri și contraindicații

semințe de chimen

Semințe de chimen: beneficii, utilizǎri și contraindicații

Semințe de chimen: chimenul (Carum carvi) este o plantǎ cultivatǎ în zonele deluroase și de munte. De la aceastǎ plantă se utilizeazǎ, ȋn scopuri medicinale, în special semințele. Oamenii utilizeazǎ chimenul pentru problemele de digestie, inclusiv diaree, colici, spasme intestinale sau balonǎri. Chimenul mai este, de asemenea, utilizat pentru acțiunea sa diureticǎ, ca afrodisiac, stimuleazǎ menstruația, stimulează lactația dar este și un bun antimicrobian.

Semințe de chimen: beneficii

Aceste semințe de chimen sunt bogate în fier și au un rol important în detoxifierea organismului. Studii recente au arătat faptul că semințele de chimen ar putea avea, de asemenea, proprietǎți anti-cancerigene.

Chimenul este tonic excelent pentru organism, chiar dacă nu aveți o afecțiune specifică de tratat. Planta eficientizeazǎ metabolismul și stimuleazǎ, ȋn același timp, sistemul imunitar.

Semințe de chimen: utilizǎri

Semințele de chimen pot fi utilizate sub formǎ de infuzie sau tincturǎ. Pentru prepararea infuziei se toarna apǎ fierbinte peste o lingurițǎ de semințe zdrobite și se lasǎ sǎ se infuzeze 15 minute. Ȋn cazul ȋn care se utilizeazǎ tinctura, se recomandǎ ȋntre 1 ml și 4 ml de tincturǎ de trei ori pe zi.

Utilizare:

Semințe de chimen: contraindicații

Chimenul este o plantǎ sigurǎ dacǎ este utilizatǎ în cantitǎțile recomandate. Efectele secundare ale chimenului nu sunt cunoscute. Chimenul poate reduce nivelul de zahǎr din sânge, motiv pentru care unii experți considerǎ cǎ acest efect poate interfera cu medicamentele împotriva diabetului, care micșoreazǎ și ele nivelul de zahǎr din sânge.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Seminţele şi secretele lor

4 semințe benefice sănătății

Semințe de dovleac: calorii, beneficii și contraindicații

Seminţe de in: contraindicaţii, beneficii şi valori nutriţionale

Semințe de muștar: 5 remedii naturiste simple