Afecţiuni care se agravează în timpul verii

se agravează în timpul verii

Se agravează în timpul verii anumite afecţiuni?

Căldura extremă este un factor ce accentuează dezechilibrele din organism, iar efectele pot fi grave dacă nu se iau măsuri rapid. Majoritatea persoanelor suferă în timpul verii din cauza deshidratării.

Afecţiuni care se agravează în timpul verii – Acneea

Soarele este inamicul persoanelor cu acnee. Într-o primă etapă, în urma acţiunii antiinflamatoare, soarele poate atenua manifestările acneei. Dar expunerea îndelungată conduce la îngroşarea epidermei şi la închiderea porilor. În două – trei săptămâni de la expunerea la soare apar episoade noi de acnee. Dacă ai astfel de probleme, evită mersul la plajă şi limitează folosirea cosmeticelor (creme grase, fond de ten şi pudre), care blochează porii.

Afecţiuni care se agravează în timpul verii – Probleme cardiace

Cardiacii sunt cei mai afectaţi. Pentru persoanele care au probleme de inimă, căldura mare este o adevărată încercare. Specialiştii le recomandă acestora să evite pe cât posibil expunerea la soare, să consume multe lichide la temperatura camerei şi să evite cafeaua şi alcoolul (acestea deshidratează). Odată cu transpiraţia se pierde şi potasiul, un mineral care reglează activitatea inimii. Din acest motiv, la cardiaci sunt frecvente pe timpul verii crizele de angină pectorală (dureri acute în capul pieptului) şi cazurile de infarct miocardic. Primele semne care ar trebui să te îngrijoreze sunt: starea de ameţeală, migrenele, ţiuitul în urechi (tinitus) şi durere de cap.

Afecţiuni care se agravează în timpul verii – Varice

Varicele sunt agravate de căldură. Ai umblat o zi întreagă pe căldură şi spre seară ai observat că venele de pe picioare au devenit mai vizibile? Este normal. Se cunoaşte faptul că temperatura crescută sporeşte dilataţia venoasă. Drept urmare, senzaţia de picioare grele şi de durere la nivelul membrelor este accentuată. În acest caz, odată ce ajungi acasă fă un duş rece (insistă în zona picioarelor) şi câteva exerciţii de dezmorţire a picioarelor. Efectul căldurii se intensifică dacă porţi haine strâmte, din material sintetic. Deci, alege mereu haine din texturi naturale (bumbac sau in)!

Sfaturi alimentare

Corpul pierde multă apă prin transpiraţie, iar împreună cu apa se elimină din corp şi minerale importante pentru buna funcţionare a organismului (sodiu, potasiu şi cloruri). Pentru a suplini pierderea mineralelor prin transpiraţie, este recomandat consumul unei ape îmbogăţite cu săruri de potasiu şi de magneziu. Aceste substanţe, pe care le poţi dizolva în apa de băut, se găsesc în farmacii. Dieta este şi ea importantă. Fructele şi legumele te pot ajuta, pentru că sunt o sursă bună de vitamine şi de minerale. În plus, lichidul din ele hidratează mult mai bine decât apa.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria