Sarea Epsom: proprietăți, remedii și utilizări

Sarea Epsom

Sarea Epsom

Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de săruri Epsom, se foloseşte pe scară largă în tratarea anumitor afecţiuni acasă, de la reducerea stresului, la calmarea durerilor şi catifelarea pielii.

Diluată în apă, sarea Epsom îți poate transforma baia într-o adevărată experiență SPA.

Folosirea externă a sărurilor Epsom nu prezintă pericole şi este deosebit de eficientă.

Iată câteva utilizări:

Volum pentru păr – Adaugă în balsamul tău sare Epsom (balsam și sare în părți egale) și aplică ca de obicei, lăsând să acționeze timp de 20 de minute. Repetă acest tratament săptămânal.

Acest truc te va ajuta să scapi de excesul de sebum, care aplatizează părul, de obicei, de unde și lipsa de volum.

Arsuri provocate de soare – Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, sarea Epsom este un remediu extraordinar în tratarea iritațiilor și arsurilor pielii.

Astfel, ai nevoie de un recipient cu atomizator în care să diluezi două lingurițe de sare Epsom în apă. Pulverizează pe zonele afectate și vei simți diferența!

Buze uscate – Amestecă câteva lingurițe de sare Epsom cu vaselină și aplică soluția pe buze, masându-le ușor. Amestecul va elimina celulele moarte, adică pielea uscată, lăsându-ți buzele moi și catifelate.

Mușcături de insecte – Amestecă două lingurițe de sare Epsom într-un pahar cu apă și înmoaie un bandaj igienic în soluția rezultată, după care aplică-l pe locul mușcăturii. Astfel, sarea va elimina toxinele de la locul înțepăturii.

De asemenea, acest amestec poate fi folosit și pentru atenuarea inflamațiilor în cazul în care v-ați înțepat în urzici, de exemplu.

Ameliorarea durerilor musculare – O soluţie de săruri Epsom ajută la eliminarea lichidelor din organism, favorizând reducerea edemului din ţesuturile inflamate. Deoarece elimină lichidele din organism, se elimină, de asemenea, şi acidul lactic, substanţa care contribuie la apariţia durerilor muscular.

Pentru relaxarea acestora, adaugă o cană sau două de săruri în apa fierbinte de baie.

Exfoliază pielea – Masează pielea cu o mână plină de sare Epsom în timp ce te îmbăiezi. Cu ajutorul acestui masaj, pielea se exfoliază – cu alte cuvinte, sunt înlăturate celulele moarte ale pielii – lăsând pielea curată, intens hidratată şi catifelată!

Poți respecta același procedeu și pentru picioare, dacă vrei să ai o pedichiură perfectă.

Curățarea tenului – Pune 1/2 linguriţă de săruri într-un pahar cu apă călduţă şi masează pielea pentru a înlătura punctele negre, pentru a curăţa şi deschide porii şi pentru a împrospăta pielea.

Sau adaugă o linguriță de săruri în gelul tău de curățare – vei obține aceleași rezultate.

Ameliorează febra musculară – De obicei, atleții fac ,,băi” în gheață după antrenamente, pentru a reduce inflamația mușchilor. Pentru rezultate mai bune, adăugați doi pumni de săruri Epsom.

Acest remediu este excelent după orele la sala de forță.

Un somn odihnitor – Datorită proprietăților sale de calmare și relaxare, sarea Epsom te ajută, de asemenea, să ai un somn liniștitor. Înainte de ora de culcare, umple cada cu apă călduță, adaugă un pumn de săruri și câteva picături de ulei esențial preferat și bucură-te de răsfăț.

Înlătură mirosul neplăcut al picioarelor – Sărurile Epsom reprezintă un bun remediu pentru problemele picioarelor: îmbunătățesc circulația sangvină, atenuează durerile articulare, elimină eventualele ciuperci și înlătură mirosul neplăcut al picioarelor.