Românul care a lăsat Londra pentru viaţa la ţară! „Am regăsit bucuria de a trăi! Nu regret nimic!”

Românul care a lăsat Londra

Românul care a lăsat Londra pentru viaţa la ţară! „Am regăsit bucuria de a trăi! Nu regret nimic!”

În urmă cu doi ani, Andy a decis să schimbe totul şi să înceapă o viaţă nouă, una reală, cum singur mărturiseşte astăzi.

Până la 32 de ani, Andy Hertz, originar din Săvârşin, a avut profilul tinerilor români care şi-au dorit să-şi facă un viitor mai bun peste graniţele ţării.

A lucrat şase ani în capitala Angliei, unde avea un serviciu bine plătit şi se bucura de tot confortul posibil.

S-a întâmplat ca în vara anului 2016, pe final de concediu, să ajungă în zona munţilor Apuseni absolut întâmplător şi n-a mai plecat.

Atras de ceea ce a găsit în cătunele din munţi, Andy a realizat că traiul pe care îl dusese până atunci în agitata Londră, dar şi în alte mari oraşe din ţară pe unde îl purtase viaţa, era doar bombardat cu valori false, doar o goană după bani care îl împiedicase de fapt să trăiască şi îl transformase într-un robot.

Românul care a lăsat Londra pentru viaţa la ţară!

Cu banii strânşi în Anglia, Andy şi-a cumpărat o casă în satul Dupăpiatră, un cătun de munte din comuna Buceş, judeţul Hunedoara, şi a învăţat să trăiască din nou în mijlocul adevăratelor valori.

Schimbarea radicală nu a fost deloc uşoară pentru tânărul de 32 de ani, dar a învăţat totul din mers, astfel că astăzi a ajuns să aibă suficient de multă experienţă pentru a da sfaturi şi altora care vor să-i urmeze drumul.

„Nevoia te învaţă. Eu acum trei ani habar nu aveam despre sobe, dar trei mi le-am făcut singur. Nu ştiam despre izvor, despre cum se captează apa, despre fose septice. Nu ştiam nimic. Acum pot să-ţi zic eu cum să ţi le construieşti”, spune Andy.

Majoritatea celor de la oraş trăiesc aidoma unor roboţi, dar dacă mă gândesc mai bine, în urmă cu multă vreme, oamenii care trăiau din vânătoare şi agricultură sau cei care trăiesc în afara sistemului şi taie lemne sau plantează legume toată ziua, au fost sau sunt tot un fel de roboţi. Diferenţa constă în faptul că, prin unele activităţi întreprinse zi de zi, simţi sau nu că trăieşti frumos. Totul e să vezi clar, să-ţi găseşti calea, armonia, bucuria de a trăi! – „Mutat la ţară. Viaţa fără ceas. Din Londra în Apuseni”.

sursa foto si text: adevarul.ro

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte stiri:

Preotul care oferă în dar laptopuri şi vacanţe copiilor buni la învăţătură

Roşii, galbeni şi portocalii! Pepenii românești au ajuns pe tarabe! Cei portocalii, vedetele pieţelor!