Rinichi: 5 obiceiuri zilnice care îți afectează rinichii

rinichi

Rinichi: 5 obiceiuri zilnice care îți afectează rinichii

1. Cafeaua

Îți place cafeaua, dar niciodată nu o bei alături cu un pahar cu apă și întotdeauna sari peste o ceașcă de cafea? Foarte rău, cafeaua te ajută să fii mai vigilent atunci când o consumi cu moderație, altfel va ajuta la creșterea nivelului de calciu din urină, contribuind la formarea pietrelor la rinichi (citește și Suc de lămâie pentru pietre la rinichi).

2. Amânatul mersului la toaletă

Mai mult ca sigur că ți s-a întâmplat și nu doar o dată să ai nevoie să mergi la baie, dar să fii prins într-o anumită sarcină la serviciu, amânând dusu-l la toaletă. Ei bine, aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poți face, deoarece astfel favorizezi instalarea infecțiilor urinare.

3. Fumatul

Fumatul chiar dacă nu este excesiv, lasă urme asupra tuturor organelor, iar rinichii nu par a fi deloc feriți de acest viciu. Insuficiența renală cronică este o afecțiune ce poate fi provocată de fumat mai ales atunci când rinichii nu mai funcționează așa cum trebuie. Pe lângă faptul că el fluidifică lichidele din organism și filtrează toxinele care mai apoi sunt eliminate prin intermediul urinei. Dacă în corp sunt prezente din ce în ce mai multe toxine apare insuficiența renală cronică și odată cu ea crește nivelul de electroliți și fluide din organism.

4. Consumul de carne exagerat

Ești un carnivor declarat, iar carnea roșie este preferata ta? Nici o problemă, dar trebuie să punctăm faptul că rinichii joacă un rol important în metabolizarea și eliminarea azotului existent în alimentele proteice. Cu cât consumul de carne este mai mare cu atât rinichii sunt obligați să muncească mai mult.

5. Hidratare insuficientă

Nu îți este sete pe parcursul zilei, deci nu bei apă suficientă. Un alt obicei cu consecințe majore asupra bunei funcționari a rinichilor tăi. Fără apă suficientă toxinele se depund und găsesc ele de cuviință, îngreunând cu mult activitatea rinichilor care în cele din urmă va dezvolta anumite afecțiuni.

Cele mai cunoscute simptome ale insuficienței renale de tip cronic sunt:

  • greața
  • oboseala
  • tulburările de somn
  • pierderea apetitului
  • slăbiciunea fizică
  • dureri în zona toracică
  • dificultăți de respirație

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Curățarea rinichilor în mod natural

Cele mai bune alimente pentru a vă menține rinichii sănătoși

Ceaiuri pentru rinichi

Ce afecțiuni poate ascunde nevoia de a merge des la toaletă