Cea mai bună plantă pentru a crește rezistența oaselor

rezistența oaselor

Cea mai bună plantă pentru a crește rezistența oaselor

Rezistența oaselor: una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal atât de greci cât și de romani este cunoscută astăzi sub denumirea de coada calului.

Inițial ea a fost folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai,baie, compresă sau chiar cataplasmă.

Crește rezistența oaselor cu coada calului

Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecțiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, a rinichilor, a tractului urinar și în special al gutei și a reumatismului (pentru a crește rezistența oaselor).

Deși chinezii apelau la ceaiul și compresele cu coada calului pentru a atenua febra sau pur și simplu ca remediu în dezinterie, hemoroizi sau umflături, coada calului este o sursă excelentă de minerale, în special siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc și aluminiu.

Astfel te va ajuta să și pui organismul pe picioare, mai ales dacă te confrunți cu anemii, ține cont de faptul că datorită cantității mari de siliciu de caee se bucură, acesta va sprijini repararea țesuturilor organismului uman și la depozitatea calciului într-un mod corespunzător astfel încât oasele tale să fie puternice și sănătoase.

Ultimele studii efectuate în Rusia, au scos la iveală faptul că această plantă este magnifică și pentru a elimina acumulările de plumb mai ales din organism.

Poți alege să îl combini cu păpădie și să lași la infuzat 15 minute apoi să bei un litru din aceast ceai pe zi. Astfel vei scăpa de câteva kilograme și vei ajuta la menținerea sângelui curat și fără toxine.

Încearcă sa bei ceaiul neîndulcit și să faci puțină mișcare, vei observa rezultatele benefice încă din prima săptămână.

Nu uita nici faptul că acum în perioada mai rece a anului, aportul de lichide este necesar , mai ales cel din ceaiurile de plante care îți restabilesc sistemul imunitar ținând astfel bolile la distanță.

Poate fi utilizat cu succes atunci când te confrunți cu problema degerăturilor, ajută la vindecarea rănilor mici, la întărirea unghilor, și în același timp este un diuretic destul de bun. Va contribui astfel la eliminarea excesului de lichide din corp, crescând volumul de urină cu maxim 30%.

Fiindcă este un diuretic excelent, de a lungul timpului s-au remarcat efecte pozitive și asupra pietrelor la rinichi, acesta ajutând la eliminarea lor și la prevenirea apariției altora.

Efectul său astringent și diuretic îl fac să fie unul dintre cei mai buni aliați ai tractului urinar, calmând inflamațiile, tratând cistitele și bineînțeles se bucură de proprietăți antioxidante care ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.

Contraindicații

Administrarea plantei pe perioade mai lungi de două săptămâni nu este recomandată copiilor din cauza conţinutului ridicat de siliciu.

De asemenea, trebuie ştiut că administrarea plantei inhibă absorbţia vitaminei B1, motiv pentru care ea nu trebuie administrată concomitent cu suplimentele ce conţin această vitamin.

Dacă, totuşi, se urmează un remediu pe bază de coada calului în mod regulat, atunci trebuie luat zilnic şi multivitamine sau cel puţin un supliment pe baza de complex B.

Consumarea plantei poate duce la eliminarea excesivă a potasiului din organism, fapt pentru care persoanele cu deficit de potasiu li se recomandă să nu folosească coada calului.

Totodată, femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie nici ele să folosească planta.

Specialiştii avertizează că, pentru siguranţă, orice tratament cu plante trebuie administrate cu precauţie şi sub îndrumarea unui specialist.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Principalii factori care ne afectează oasele

Dureri de oase: 4 remedii naturiste simple

Tratamente naturiste cu rozmarin (nevralgii, contuzii, memorie, oase, dureri articulare, astenie etc.)

Oase fracturate: cum le vindecăm rapid