Sfaturi pentru a combate din timp reumatismul

reumatismul combate reumatism

Sfaturi pentru a combate din timp reumatismul

Reumatismul: interacţiunea senzitivă dintre oase, articulaţii şi muşchi ne menţin poziţia verticală şi echilibrul în mişcare. Însă, durerile reumatice şi umflăturile articulaţiilor distrug această interacţiune, determinând apariţia entorselor nefireşti, care, ulterior, sunt însoţite de dureri fără alinare şi de un stres continuu în jurul articulaţiilor.

Este extrem de important pentru o persoană, care suferă de reumatism, să înceapă un tratament preventiv prin exerciţii pentru picioare şi purtând încălţăminte pentru corectarea mersului încă de la vârste fragede.

Semnele de bază ale reumatismului ţin mai ales de articulaţii, acestea fiind umflate, înfierbântate, plăpânde şi dureroase. Pe măsură ce boala avansează sunt afectate şi alte articulaţii ale corpului.

Piciorul, mai ales prin articulaţia principală care se leagă de degetul mare, este cel mai afectat din momentul în care reumatismul se instalează în corp. Apoi, trebuie identificate afecţiunile picioarelor, pentru a se face tot ceea ce este posibil din punct de vedere medical în vederea protejării şi menţinerii structurii şi funcţionalităţii piciorului.

Majoritatea bolilor reumatice conduc, aşadar, la o afecţiune a picioarelor. Iată câteva sfaturi folositoare pentru sănătatea picioarelor:

  • purtaţi pantofi de bună calitate
  • fricţionaţi picioarele cu o loţiune hrănitoare
  • schimbaţi-vă şosetele, de preferat în fiecare zi, şi cumpăraţi-vă şosete numai din lână şi bumbac
  • este indicat să vă spălaţi timp de 5 minute cu apă călduţă
  • unghiile trebuie tăiate cât mai scurt, ţinându-se seama de forma acestora
  • curăţaţi călcâiele riguros cu ajutorul unei pile pentru picioare, însă aveţi grijă să nu afectaţi pielea

Sfaturi pentru a combate din timp reumatismul: în momentul în care vă schimbaţi garderoba picioarelor (pantofi, şosete, dresuri) este important să asiguraţi un spaţiu adecvat degetelor, pantoful trebuie să fie cu 1 cm mai larg decât piciorul, pantofii care se leagă sunt recomandaţi, deoarece fixează cel mai bine piciorul în pantof; pantoful trebuie să cuprindă piciorul la scobitura gleznei; talpa trebuie să fie amortizor sau absorbant de şoc; pantoful trebuie să fie confortabil în jurul călcâiului; evitaţi materialele sintetice. Foarte important de reţinut este că trebuie să aveţi pantofi pentru la serviciu, alţii pentru acasă şi alţii pentru timpul liber.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Poliartroze: reumatism cronic degenerativ (remedii şi regim)

Reumatism articular: cura de zarzavaturi

Reumatism: simptome, tratamente naturiste și factorii de risc

Reumatism: remedii din plante

Regim pentru reumatism: alimente permise şi interzise