Retenție de apă: tratamente naturiste pentru a combate retenția de apă

retenție de apă

Retenție de apă: tratamente naturiste pentru a combate retenția de apă

Retenție de apă: dacă ai luat în greutate, prepară-ți câteva infuzii sau decocturi din plante medicinale pentru retenție de apă în corp.

Supă de urzici pentru retenție de apă

Dacă ai păstrat la congelator urzici, află că o porție de supă de urzici te vor ajuta să scapi de lichidele pe care le-ai reținut. Un efect asemănător îl au și 3 căni de decoct de urzici băute pe parcursul unei zile. Prepară-l dintr-o lingură de plantă uscată și 250 de ml de apă. Le ții la foc mic aproximativ 10 minute.

Decoct de Coada calului pentru retenție de apă

Pentru a elimina excesul de apă din corp, bea un decoct din 100 de grame de plantă coada calului și un litru de apă. Le ții pe foc o jumătate de oră. Se bea după strecurare și răcire, de-a lungul unei zile.

Decoct de păpădie pentru retenție de apă

Acest decoct se face dintr-o mână de frunze și rădăcini uscate de păpădie și un litru de apă. Ține totul pe foc 15 minute, răcește și bea câte o cană după fiecare masă principală.

Decoct de cicoare pentru retenție de apă

Din rădăcinile de cicoare, uscate și mărunțite, poți face un decoct indicat în curele de slăbire. Ai nevoie de 30 de grame de cicoare și un litru de apă pentru a face acest decoct, pe care-l bei treptat, de-a lungul unei zile.

Infuzie sau decoct de cozi de cireșe pentru retenție de apă

Eficient în dietele de slăbit este și decoctul din cozi de cireșe. Peste 50 de grame de cozi uscate pui un litru de apă și fierbi 15 minute. Răcești, strecori și bei trei căni de decoct pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Retenția de apă: 8 cauze ale acestei afecțiuni

Incontinenţa urinară: simptome şi cauze ale apariţiei