Retenția de apă: 8 cauze ale acestei afecțiuni

retenția de apă

Retenția de apă: 8 cauze ale acestei afecțiuni

  • 1. Menopauza poate cauza retenţia de apă

În perioada menopauzei, multe femei se îngraşă din cauză că țesuturile încep să rețină apă, pe fondul unor dereglări hormonale pentru că nivelul de progesteron scade. Ai grijă să adopți un stil de viață sănătos. Și gravidele se pot confrunta cu această problemă, din cauza schimbărilor hormonale care au loc în corp în timpul sarcinii.

  • 2. Hipotiroidismul

Corpul tău poate să rețină apă dacă suferi de hipotiroidism, afecţiune a glandei tiroide, care se manifestă prin secreţia insuficientă de hormoni. Persoanele în cauză se mai pot confrunta cu oboseală, acumularea de kilograme în exces, sensibilitate la frig, sensibilitate a pielii.

  • 3. Medicamente

De asemenea, această problemă poate să apară și din cauza unor medicamente, precum anticoncepționalele, corticosteroizii, antidepresivele și anumite pastile folosite în tratarea hipertensiunii arteriale. În acest caz, trebuie să îți anunți medicul, care va decide ce este de făcut.

  • 4. Consum exagerat de sare

Pentru a opri retenția de apă este important să reduci consumul de sare şi să faci sport cu regularitate.

  • 5. Alimentaţia

Dacă ai deficiență gravă de proteine te poți confrunta cu retenția de apă, fiindcă apa din sânge va fi atrasă în țesuturi. În acest caz, ai grijă să ai o alimentație din care să nu-ți lipsească proteinele. Inlude în alimentaţie carne slabă, pește, dar și soia, ciuperci, linte. Este important să reduci consumul de cafea, cât și de ceaiuri diuretice.

  • 6. Stil de viață sedentar

Retenția de apă poate fi și urmarea unui stil de viață sedentar, de aceea este important să faci cel puțin 30 de minute de mișcare, în fiecare zi.

  • 7. Bolile de ficat

Şi când se îmbolnăveşte ficatul, în special în cazul cirozei, apare retenţia de apă în corp. Ciroza este o afecţiune cronică a ficatului manifestată prin icter şi oboseală accentuată.

  • 8. Diverse afecţiuni

Alte afecţiuni care pot favoriza retenţia de apă sunt hipertensiunea arterială, insuficiența venoasă cronică, dar și unele afecțiuni renale. În aceste cazuri, trebuie să urmezi tratamentul prescris de medic, pentru a scădea disconfortul.

Citește și alte articole:

Afecțiuni care îți modifică greutatea corpului

Retenţia de urină

Ce afecțiuni poate ascunde nevoia de a merge des la toaletă

Alimente care combat celulita