Ce afecțiuni poate ascunde o respirație urât mirositoare

respirație urâtă

Respirație urâtă? Ce afecțiuni poate ascunde o respirație urât mirositoare

Halena (respirație urâtă) care nu trece după un periaj dentar corect poate fi semnul unor boli destl de grave.

  • Sinuzită

O altă afecțiune care are drept simptom mirosul urât al respirației poate fi și sinuzita. Pneumonia și bronșita sunt, de asemenea, afecțiuni care pot da un miros urât al respirației. Si insuficiența hepatică poate fi o cauză a halenei, astfel că dacă ai o astfel de problemă este indicat să mergi la un consult medical.

  • Ulcer

Un miros neplăcut al cavității bucale poate fi și semnul unor afecțiuni gastrice, precum ulcerul, sindromul colonului iritabil sau gastrita. În acest caz, este însoțit și de un gust acru în gură sau de senzația de usturime a limbii. Un studiu al cercetătorilor japonezi de la Universitatea din Tokyo, a arătat că halena apare și la persoanele infectate cu bacteria Helicobacter Pylori, răspunzătoare de apariția ulcerului. 85% dintre pacienții participanți la studiu, care aveau această bacterie, prezentau halenă. Totodată, halena poate apărea și la persoanele care suferă de insuficiență renală.

  • Diabet zaharat

Dacă respirația ta are un miros asemănător celui de acetonă sau de mere acre, acest fapt poate fi un indicator că ar putea fi vorba de diabet. Specialiștii spun că în loc de glucoză, organismul folosește grăsimi ca să producă energia necesară. În urma dizolvării grăsimilor rezultă cetona, o substanță care se acumulează în organism și care dă și mirosul neplăcut respirației.

  • Candidoză bucală

Infecția mucoasei gurii cu ciuperca numită Candida albicans, candidoza bucală, poate să fie o cauză a halenei. Cel în cauză mai poate avea pete albicioase și senzații de arsură pe limbă, cât și un gust amar. Eexistă atât remedii naturale, cât și tratament medicamentos recomandat de medic.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Respiraţie urât mirositoare: 5 soluţii naturale simple

Halena: 4 remedii pentru respirația urât mirositoare