Respiraţie urât mirositoare: 5 soluţii naturale simple

respiraţie urât mirositoare

Respiraţie urât mirositoare: 5 soluţii naturale simple

Respiraţia urât mirositoare este cauzată de obicei de infecţiile cavităţii bucale şi a gingiilor, dar şi de consumul de alimente puternic mirositoare, cum ar fi usturoiul sau ceapa. Cauzele respiraţiei urât mirositoare (halitoza) sunt multiple, însă cu o igienă orală corectă putem trata uşor această afecţiune. Iată câteva remedii naturale aflate la îndemâna oricui pentru eliminarea şi prevenirea acestor probleme:

  • 1. Combaterea mirosului de usturoi

Dacă trebuie să îndepărtaţi rapid mirosul de usturoi, încercaţi unul dintre următoarele remedii: mestecaţi o bucăţică de lămâie cu coajă, pătrunjel verde sau ronţăiţi câteva boabe de cafea.

  • 2. Condimentele aromate

Mai există şi alte plante şi condimente din cămară care ajută în mod natural respiraţia plăcută. Ţineţi mereu la îndemână o punguţă cu cuişoare, fenicul sau anason şi ronţăiţi două – trei seminţe după ce aţi mâncat ceva puternic mirositor.

  • 3. Consumul de pătrunjel

Dincolo de verdele său decorativ, pătrunjelul este şi un salvator al respiraţiei urât mirositoare, datorită conţinutului de clorofilă, recunoscută ca dezodorizant rapid al respiraţiei. De aceea, după fiecare masa este indicat să ciuguliţi câteva frunzuliţe de pătrunjel şi să le mestecaţi pe îndelete. O altă variantă ar mai fi să puneţi câteva legături  într-un storcător, iar apoi să consumaţi câte o picătură din acest suc ori de câte ori simţiţi nevoia de a vă reîmprospăta respiraţia.

  • 4. Gargara cu plante medicinale

Preparaţi o apă de gură infuzând salvie, gălbenele şi răşină de iarbă de smirnă (toate sunt disponibile la plafar) în proporţii egale şi faceţi gargară de patru ori pe zi. Păstraţi apa de gură într-un flacon bine închis, la temperatura camerei.

  • 5. Bicarbonatul de sodiu

Il puteţi folosi pentru a vă spăla pe dinţi şi pentru a vă curăţa limba. Acesta neutralizează acţiunea acidă a bacteriilor. Puteţi încerca o pastă de dinţi naturală. Acestea au în compoziţie, de obicei, bicarbonat de sodiu, argilă, extract de salvie sau aloe.