Renunţarea la carne: riscuri pentru sănătate şi cu ce putem înlocui carnea
Renunţarea la carne: excluderea completă a cărnii şi a produselor din carne din alimentaţie creşte riscul formării cheagurilor de sânge, dar poate provoca si alte probleme şi riscuri pentru sănătate.
Renunţarea la carne
Există riscul producerii unui infarct miocardic sau de atac vascular cerebral, atenţionează cercetătorii chinezi. Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii. Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega 3.
Ca urmare, în sângele iubitorilor de alimente vegetale creşte nivelul de homocisteină şi se înregistrează o reducere a concentraţiilor de lipoproteine cu densitate mare, adică a colesterolului “bun”, ceea ce declanşează anumite boli de inimă.
Renunţarea la carne: cu ce putem înlocui carnea
Recomandarea pentru vegetarieni de a creşte aportul de Omega-3 şi vitamina B12 are o bază ştiinţifică.
Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructe de mare, ouă şi laptele cu adaos de vitamine. În plus, aceste elemente se pot obţine şi din suplimentele alimentare.
Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria