3 remedii simple pentru a trata vânătăile

remedii pentru vânătăi

Remedii pentru vânătăi – 3 remedii simple pentru a trata vânătăile

Pielea noastră este destul de rezistentă. Atunci cand suferă o leziune, nu se rupe neapărat, dar sub piele se pot sparge mici vase de sânge. Atunci sângele din acestea se revarsă în ţesut, formând o pată roşie sub piele, un hematom. Acesta poate trece în câteva ore sau, dacă nu, se poate forma o vânătaie. Dar, dacă vânătaia apare la distanţă de locul impactului se recomandă imediat consultul medicului.

1. Infuzie cu plante

Salvia, rozamarinul, sunătoarea, toate aceste plante sunt eficiente în tratamentul vânătăilor și contuziilor. Se pune la jumătate de litru de apă două linguri de salvie, o lingură de rozmarin şi trei de sunătoare. Lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se înmoaie o bucată de tifon în infuzie și se aplică pe zona afectată. Repetă procedeul de câteva ori pe zi până la reducerea vânătăii.

2. Frunze de varză

Varza este foarte bună pentru combaterea vânătăilor. De asemenea, leguma este un bun calmant pentru durere şi eficientă în eliminarea umflăturii. Se aplică pe rană cataplasme (2-3 frunze de varză) pe zona afectată si se lasă să acţioneze timp de câteva ore. Înainte de a fi folosite frunzele de varză trebuie foarte bine clătite cu apă.

3. Cartof crud

Cartoful crud este şi el un excelent remediu pentru vânătăi, deşi nu foarte multe persoane ştiu asta. Pentru a scăpa rapid de o vânătaie nu trebuie să faci altceva decât să razi un cartof crud sau, pur şi simplu, să-l feliezi. Pune cartoful răzuit într-o bucată de tifon şi aplică pe vânătaie. Acelaşi tratament este de folos în caz de de arsuri, cearcăne sau umflături ale pleoapelor, dar şi pentru ameliorarea durerilor de cap.

Citeşte şi alte articole:

Cum vindecăm rapid vânătăile

Vânătaia

Dureri de oase: 4 remedii naturiste simple

Gât inflamat: 5 remedii naturale

Remedii naturiste pentru entorse