5 remedii pentru un păr sănătos

remedii pentru un păr sănătos doftoria

Remedii pentru un păr sănătos

Dacă ai părul uscat, lipsit de vitalitate, se rupe uşor, iată câteva remedii ca să îl transformi într-un păr frumos, sănătos şi rezistent. Le poţi folosi separat sau le poţi combina. Oboseala, surmenajul, diverse afecţiuni au efect negativ asupra aspectului podoabei capilare.

  • Infuzie tonifiantă. Dă în clocot 500 ml de apă plată şi adaugă două rămurele sau câteva picături de ulei esenţial de cimbrişor. Acoperă cu un capac şi aşteaptă până se răceşte (dacă ai folosit crenguţe, aruncă-le). Clăteşte părul şi masează pielea capului cu această soluţie, după ce te-ai spălat pe cap, apoi înfăşoară într-un prosop şi stai aşa măcar 10 minute. O asemenea procedură ajută la întărirea şi creşterea părului.
  • Sampon proteic. Iată un remediu excelent pentru părul deteriorat şi uscat: amestecă două linguri de suc de portocale cu două ouă şi 100 ml de şampon pe bază de plante. Toarnă lichidul într-o sticlă şi păstrează-l la frigider. Spală-ţi părul cu şamponul astfel preparat.
  • Balsam pentru păr strălucitor. Amestecă o ceaşcă cu ulei de germeni de grâu cu aceeaşi cantitate de miere, după care adaugă o lingură de oţet. Aplică loţiunea obţinuta pentru 30 de minute – o oră pe păr, după care îndepărtează cu apă caldă şi spală-te pe cap ca de obicei.
  • Mască hrănitoare cu ulei de susan. Amestecă două linguriţe de ulei de susan cu o linguriţă de miere şi un ou. Intinde pasta obţinută pe toată lungimea firelor de păr, înfăşoară-ţi capul cu un prosop călduros, menţinând astfel masca timp de 30 de minute, după care te poţi spăla pe cap.
  • Mască stimulatoare. Impotriva căderii părului poţi recurge la o pastă preparată dintr-o ceapă bine mărunţită, trecută prin răzătoare sau prin maşina de tocat, amestecată cu miere. Pasta urmează a fi aplicată pe păr şi menţinută pe cap pe durata nopţii, acoperindu-l cu o cască de duş, iar peste aceasta cu un prosop. Dimineaţa, se îndepărtează prin spălare.