5 remedii simple pentru gută

remedii pentru guta doftoria

Remedii pentru gută

Guta este un tip de artrită care poate afecta diferite părți ale corpului, cum ar fi gleznele, genunchii, mâinile, încheieturile, dar afectează în special degetul mare. Simptomele includ durere acută, inflamație la nivelul articulațiilor care determină umflarea și sensibilitate.

  • 1. Oțet de mere

Este considerat cel mai bun când vine vorba de a trata guta acasă. Ajută organismul să devină mai alcalin și aciditatea ajută la ameliorarea durerii acute a gutei. Mulți suferinzi de gută spun că beau 1-2 linguri de oțet neprelucrat și organic de oțet de mere, într-un pahar de cel puțin 200 ml de apă. Puteți să vă îmbibați picioarele timp de aproximativ 30 de minute într-o găleată plină cu 4 căni de apă caldă și o ceașcă de oțet de mere. De asemenea, puteți înmuia o cârpă curată și uscată în oțetul de cidru de mere și o înfășurați în jurul zonei afectate timp de aproximativ 15 minute.

  • 2. Cireşe

Indiferent dacă sunt dulci sau acre, cireșele s-au dovedit a fi extrem de eficiente în tratarea gutei și scăderea acidului uric datorită proprietăților lor antioxidante. Consumul de o jumătate de ceașcă de cireșe zilnic (10-12 cireșe) a dus la un risc scăzut de 35% pentru un atac de gută succesiv. Pentru cei care mănâncă 2 sau chiar 3 porții într-o zi, riscul lor a scăzut la 50%! Dar se conumă prea mult zahăr, care poate provoca alte afecțiuni de sănătate.

  • 3. Apă

Beți foarte mult și îndepărtați excesul de acid uric din corp. Hidratarea este o modalitate eficientă de limitare a problemelor cu guta. Beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi, dar dacă puteți, de ce să nu depuneți eforturi pentru 12 ?! Asigurați-vă că o sticlă de apă este cu tine oriunde te duci,

  • 4. Sucul de lămâie

Un alt remediu natural care vă ajută să alcalinizați corpul, reducând astfel acidul uric în sânge, este sucul de lamaie. Amintiți-vă că sucul de lamaie este de asemenea bogat în vitamina C care ajută de asemenea în gută.

  • 5. Vitamina C

Numeroase studii au arătat că vitamina C este eficientă în reducerea nivelului de acid uric în sânge.